År: 2019

2019

Desember

Nå tar vi julehelg

Fredag 20.12.2019

På USF tar vi det ganske med ro i jule- og nyttårshelgen. Vår siste store konsert er Kakkmaddafakkas julefest lørdag 21. desember. Det er også siste åpningsdagen for Kafe Kippers før jul. Vi skal rydde, male gulv og vegger, og pusse lokalene sånn at de er fine og klare til bruk igjen i 2020. Kafé kippers åpner igjen fredag 3. januar.

Vi ønsker alle publikummere, musikere, kunstnere, filmfolk og alle andre som gjør USF til et fantastisk sted GOD JUL og GODT NYTT ÅR!

 

November

Julestemning med julemusikk

Mandag 04.11.2019

Finn den gode julestemningen på en god julekonsert på USF Verftet, med alt fra vokalbrillians til rockefot med Apes&Babes, Kurt Elling, Mads Bervens julelåteri, Bigbang og Kakkmaddafakka.

September

Se høstens konsertliste her

Mandag 09.09.2019

Denne høsten blir travel. Under her er en liste over arrangement som er bekreftet, men ikke alle har fått plass. Husk at noen konserter blir veldig fort utsolgt, så det kan lønne seg å følge med på våre nyhetsbrev og nettsider for nyheter fremover.

BIFF med musikkfilmer på USF

Tirsdag 17.09.2019

Musikk er til stede i nesten alle filmer som stemningsskaper. Men så er det de filmene som handler om musikk. Og dem er det heldigvis flere av under Bergen Internasjonale Filmfestival. De vises på stort lerret i Røkeriet og vi får møte PJ Harvey, David Crosby, Miles Davis og flere.

Oktober

De essensielle filmene: Cinemateket USF er stedet

Mandag 07.10.2019

FOR en fantastisk filmhøst! Vi varmet opp med BIFF –  den herligste filmfestivalen av alle i Norge, og vi har enormt mye bra i vente i tiden fremover. I Bergens minste og hyggeligste kinosal – Cinemateket USF – står høydepunktene i kø: Tarantinos Once upon at time in Hollywood vist på 35 mm! + samisk filmuke + Kieslowskis trilogi Blå, Hvit og Rød + syriske filmdager + Coppolas storslagne Dracula-filmatisering + 24hour partypeople fra 1970 til 1990 i Manchesters klubb- og musikkmiljø + etpar BIFF-filmer i reprise og en drøss andre bare bra filmer. Sjekk opp alle filmene på nettsidene våre www.usf.no.

Bergens hyggeligste kinosal er klar for enda flere gjester. Her er visningsutstyr i toppklassen, seter som står i ro, skjenkebevilling, men ingen reklame, og det er null baconsvor i sikte. Kinoen for deg som bare trenger film! Programmert av filmentusiastene i Cinemateket i Bergen.

EKSKLUSIVT PÅ 35 MM

29. oktober + 3. november // Cinemateket USF
Tarantinos nye storfilm Once Upon a Time in Hollywood er spilt inn på 35 mm film og bør vises i samme format. Det skjer kun i vår kinosal Cinemateket USF! Kr 90.
Dette er helt spesielt – benytt sjansen – kun to visninger.

KIESLOWSKIS BLÅ – HVIT – RØD, OG FLERE

Flere datoer // Cinemateket USF
Krzysztof Kieślowski mest berømte verk er hans ambisiøse “Three Colors”-trilogi som vises i Ciemateket denne høsten. Disse meditasjonene over frihet (Blå), likhet (Hvit) og brorskap (Rød) utgjør en sublim avslutning på Kieslowskis karriere. Han kunngjorde at han pensjonerte seg med Rød, og døde to år senere. Mer om Kieślowski og de øvrige filmene som vises her.

ET ARTISTPORTRETT AV TØNES

Forfilm: Maia Urstads lydverk «Nattefærd».
Vises 9. + 15. oktober
Elektrikeren fra Hauge i Dalane blitt en av våre største og viktigste artister. Filmen er et portrett av visesangeren som ble boende i hjembygda og skriver sanger som berører de fleste av oss.
Billetter til onsdag 9. oktober kl. 18.00
Billetter til tirsdag 15. oktober kl. 18.00.

ANARCHY IN MADCHESTER

Kun én visning torsdag 17. oktober
Fra midten av 70-tallet til tidlig 90-tall var Manchester stedet der alt skjedde. Filmen begynner på en Sex Pistolskonsert i 1976. Så følger opp- og nedturene til Joy Division, New Order, Happy Mondays og hele rave-kulturen, før det blir kræsjlanding i dopmisbruk og økonomisk kaos 16 år senere. Fookin brilliant! Billetter.

SYRISKE FILMDAGER

6. – 10. november
Før krigen var Syria et fredelig land med et mangfoldig kulturliv. Etter krigens utbrudd er Syria utelukkende blitt synonymt med krigssoner, flyktninger og katastrofer, men disse nye filmene viser spennvidden i den syriske kulturen.
My Favourite Fabric 6.11 kl. 18.00.
Another News Story 10.11 kl. 17.00.
The Cord + The Borrowed Dress 7.11 kl. 18.00
Zeina 10.11 kl. 19.00

SAMISK FILMUKE

22. – 27. oktober: Essensielle samiske filmer vist i samarbeid med Bergen sameforening. Kautokeiono-opprøret + Kill Buljo + Joikefeber + Sameblod. Les mer.

BRAM STOKERS DRACULA

Kom og la sansene bli overkjørt av regissør Francis Ford Coppolas storslagne film. Hans filmatisering av Abraham Stokers milepæl innen den gotiske litteraturen er en samling av høydepunkter hentet fra 70 år med vampyrfilm.
Billetter til onsdag 27. november kl. 20.15
Billetter til torsdag 28. november kl. 20.15

GREY GARDENS

Aristokratene Edith Bouvier Beale og datteren Edie var nære slektninger av Jaqueline Kennedy Onassis. Big Edie var utdannet sopran, og Little Edie en vakker kvinne som drømte om et liv på scenen. Så forlot de alt og flyttet til totalt forfall. En fascinerende og hjerteskjærende dokumentar.
Billetter til torsdag 24. oktober kl. 20.00.
Billetter til tirsdag 5. november kl. 18.00.

BIFF REPRISE: ECHO

Rúnar Rúnarssons rørende og vittige kaleidoskop av øyeblikk fra sagaøya. Det handler om fellesskap, familie, ensomhet, melankoli – små glade barn på babysvømming og en senil mann som feirer jul på sykehjem, men også humor og håp. Høyst severdig!
Billetter til torsdag 5. desember kl. 18.00
Billetter til tirsdag 10. desember kl. 18.00

Sjekk våre nettsider www.usf.no eller www.cinemateket-usf.no for enda flere filmvisninger.

***

Billettpris kr 90 (70 med filmkortet) selges ved inngangen eller i forsalg via www.ticketco.no.
Aldersgrense 15 år på alle filmer dersom ikke annet er oppgitt.

September

BIFF fyller 20 år og lager minifestival i den nye kinoen på USF

Tirsdag 03.09.2019

Filmridderne i Bergen Internasjonale Filmfestival gir oss et utvalg filmer som har vært vist på festivalen gjennom årene. Det hele skjer 6+7+8. september i den splitter nye kinosalen på USF: Cinemateket. Dette er kino slik den skal være, med gode seter, topp lerret og topp lyd og helt passelig stor. Billetter kun kr 100. Se her for en oversikt av alle filmene som vises. NB – ta med eget knask og snop. Vi har ikke snopebutikk, men vi har skjenkebevilling.

Fredag 6. september:

IL DIVO – Juryens pris i Cannes 2008 gikk til denne utsøkt stilfulle beretningen om en manns balansekunster mellom politikk, mafia og Vatikanet. Kl. 17.00.

DOGTOOTH – Har De sluttet å stenge deres barn inne i kjelleren? Kl. 19.00.

IN THE LOOP – Politisk komedie på usedvanlig høyt nivå. Kl. 21.00.

Lørdag 7. september:

HVA VIL FOLK SI? – 16 år ganle Nisha lever et dobbeltliv. Kl. 14.00.

SENNA – Den beste filmen om Formel 1 noensinne. Kl. 16.00.

DE UFRIVILLIGE – Ruben Östlund gir oss skandinavisk virkelighet x 5. Kl. 18.00.

HOLY MOTORS – Eurothrash deluxe – eller? Kl. 20.00.

Søndag 8. september

CAPTURING THE FRIEDMANS – Nifs dokumentar full av motsigelser. Kl. 14.00.

AMERICAN HONEY – Et berusende fyrverkeri av en roadtrip. Kl. 16.00.

SNIKENDE TIGER, SKJULT DRAGE – Ang Lees mesterverk, en mix av episk kjærlighetsdrama og martial arts i fortidens Kina. Kl. 19.00.

HEMMELIG FILM – BIFF-snadder på tampen av jubileumsfestivalen. Ukjent land, regissør og tittel. Kl. 21.15.

Husk at Kippers Bar & Kafé vegg-i-vegg kan forsyne deg med både lunsj og middag. Vi har også skjenkebevilling: Øl og vin som er kjøpt i Kippers kan taes med inn i kinosalen.

God film!

August

Ny kinosal – endelig!

Mandag 19.08.2019

Cinemateket på USF er totalt oppgradert med nytt amfi, nytt gulv, nytt lerret, nye stoler og mere. Det var på tide etter at 30 år med daglig bruk hadde satt sitt preg på fasilitetene. Vi feirer med åpning den 27. august

og det blir gratis filmvisninger ut måneden. Kom og prøv byens nyeste, koseligste og beste kino – med alle de skikkelig gode filmene på lerretet, nye som gamle.

Disse filmene viser vi gratis:
CHINATOWN – en av de store amerikanske klassikerne fra 70-tallet med Jack Nicholson i en av sine beste roller.
Vises tirsdag 27. august kl. 20.00.

FARGO – Minnesota 1987: En drapssak blant tause skandinaviskættede raringer, eksentrisk miljø, store vinterlandskap og et usannsynlig krimplott.
Vises onsdag 28. august kl. 18.00.

PULP FICTION – 90-tallets store kultklassiker! Intrikat og voldelig suppe av sammenfall og vittige uhell. Filmmanus uten sidestykke og utallige uforglemmelige dialoger.
Vises onsdag kl. 20.15.

ANTHROPOCENE: THE HUMAN EPOCH – En fascinerende, men ubehagelig refleksjon over hva som driver mennesker til ødeleggelse av kloden.
Vises torsdag 29. august kl. 18.00.

Dørene åpner ca 15. minutter før visningstidspunkt.

Videre utover i september kommer det masse bra film, bl.a. Easy Rider, Mirai (animé), Harlan County, Cinema Paradiso, Arkitektens mage og mange flere. Sjekk alt på Cinemateket i Bergens nettsider og på vår programoversikt. Billetter til film hos oss koster bare kr 90, og det er mulig å kjøpe god drikke med seg fra Kippers Bar & Kafé. NB: Vi har ikke snopeutsalg.

Film: Aller først mått det gamle amfiet rives.

Sommeren er ikke over: Mojo, No Stress og Full Effekt i Feriekolonien

Tirsdag 13.08.2019

Nå drar vi i gang bra ting for feriefolket som returnerer til byn. Se hva som skjer i Feriekolonien her.

Fredag og lørdag 9. og 10. august står i samtidsmusikkens tegn når BIT 20 Ensemble gir oss to duetter for perkusjon på fredag og Ny Musikk inviterer Bergen Impro-storband til konsert på lørdag 10. august. Gratis! Denne dagen kan du også være med på ølsmaking med Cask, og det er humlebrygg som skal under lupen i dag. Smakingen starter kl. 16.30 og det må kjøpes billett.

Lørdag 10. august er det også kunst-performance med «Det ugyldne snitt» kl 15.00.

Onsdag 14. august er det ny Yogatime med Bergen Yoga Band som spiller live til øvelsene. Kom og vær med, eller kom og bare hør på musikken. Gratis!

Fredag 16. august kommer No Stress med pop-up cocktailbar og Mojo Workout gir oss Roky Erickson Tribute med flere band. Gratis!
No Stress popper opp også på lørdag 17. august som blir en heftig dag på USF. Fagernes Yacht Klubb spiller inne i Røkeriet, mens Full Effekt // NMG-huset med DJ Girson spiller ute i kolonien.  Gratis ute.

Metalfestivalen Beyond The Gates skjer i dagene 22.-24. august på scenene inne på USF, men det skulle vel ikke forundre noen om det dukker opp litt minimetal på utescenen i kolonien også. Gratis ute.

Lørdag 31. august kommer Finn Tokvam tilbake med sitt «Tekst & musikk-show» . Denne gangen har han med seg trioen Ephemera, som gjorde rent bord på norske hitlister på 90-tallet, og som etter lang dvale har begynt å røre på seg igjen. Gratis!

Alle torsdagskveldene vil Bergen Salsaklubb invitere til utedans, og alle er inviterte!

Det kan fort dukke opp flere arrangementer. Følg med på www.usf.no eller følg oss på Facebook for å være oppdatert.

Juli

Tidenes største spillfestival på USF!

Torsdag 25.07.2019

Den 23. utgaven av spillfestivalen blir tidenes største  – og absolutt alt skjer på USF i løpet av 10 dager. Over 120 arrangementer blir det, for barn og voksne. Folk strømmer til spillfestivalen og alle er velkomne til å delta, eller bare tilbringe litt tid med å se på. På USF-plassen er det hver dag 1 million legoklosser å pusle med, det er super-scrabble og gigantsjakk. Mellom kl 12 og 15 hver dag er det Pokemon-Go konkurranser for barn. Hver kveld etter turneringene er det sosial spillkveld for de voksne i lokalene og i Kafé Kippers – ingen påmelding! – bare kom og spill noe sammen med andre. Mange gratis arrangementer!

Noen konkurranser har påmelding og deltakeravgift, mange er helt gratis.
Se detaljert informasjon på Bergen Spillfestivals nettside

Dette er den siste helgen for festivalen, som avsluttes 4. august.

Hele programmet finner du i detaljer på denne nettsiden
men vi nevner noe av det som skal skje i dagene fremover her.

Torsdag 1. august:
Begynnerkurs i sjakk for barn, kl. 11-14.
Gaming, bl.a. League of Legends kl. 10-16.
Bergensmesterskap i bordfotball, kl. 10-16.
NM i sportsquiz og NM i femkamp kort.

Fredag 2. august:
Begynnerkurs i sjakk for barn, kl. 11-14.
Gaming – bergensmesterskap i CSGo Single Elimination (ikke for barn under 15 år).
Testing av nye PC-spill.
Fisher Random turnering i sjakk.
Quiz for band og unge på storskjerm, kl. 11-14.
NM i fotballquiz, med egen klasse for ungdom, kl. 1830.
NM i cafésjakk, kl. 18.30.
Bergensmesterskap i Raffle.
NM i bondebridge.

Lørdag 3. august:
Brikkelauget har utstilling og stand + utstilling av game-art hele dagen.
Begynnerkurs i sjakk for barn, kl. 11-14.
Gaming med NM i Supersmash, kl. 10-17.
Sjakk – spil simultan med mesterspiller kl 10-16.
Bergensmesterskap i allmenquiz, med egen ungdomsklasse, kl. 18.30.
Poker, 5 kort.
Sjakk: Uoffisiell NM i bullet.

Søndag 4. august:
Begynnerkurs i sjakk for barn, kl. 11-14.
Legokonkurranser og utstilling, hele dagen.
NM i Supersmash kl. 10-17.

…OG MYE MERE!!!!!

Se festivalens nettsider for informasjon og detaljer om programmet.

Velkommen til spill og gøy på USF Verftet!

De fleste arrangementene på kveldstid har voksenprofil og det vil være åpne barer i lokalene, med aldersgrense 18 år.

Vi anbefaler at deltakere bruker forhåndspåmeldingen. Billetter til konkurransene koster litt mer hvis de kjøpes på selve spilldagen

Se alt på Bergen  Spillfestival sine nettsider

 

 

Mai

USF topper fjoråret igjen – ny rekord!

Onsdag 22.05.2019

Sist år besøkte 157 684 personer 1104 ulike arrangementer og aktiviteter i huset, en økning på 12% fra året før. Styreleder og kulturhussjefen smiler bredt og er kjempefornøyde med tallene.

Årsmeldingen fra USF Verftet er klar. Den viser at tendensen med økt antall arrangementer og besøkende fortsetter. Regnskapsmessig resultat er på riktig side med 83795 kroner og kulturhuset har en sunn økonomi. Kulturhussjef Ivar C. Vogt forteller at USF står foran store prosjekter som skal skape ytterligere vekst i kulturvirksomhetene i Bergen: – Slike resultater er et trygt utgangspunkt for å videreutvikle oss som sterke partnere for det skapende kulturfeltet og arrangørene i byen og landet forøvrig. Vi utvikler oss i riktig tempo, litt og litt hvert år.

Mer kunst og mer film

Styreleder Elisabeth Halvorsen og kulturhussjef Ivar C. Vogt presenterte årsmeldingen for USF sitt representantskap i går kveld. Det nye «utekulturhuset» Feriekolonien USF bidro til publikumsøkningen, med gratis konserter og ulike tilbud gjennnom hele sommeren.Tilbudet med konserter og musikk er fremdeles størst, men for andre året på rad noterer vi at tilstrømmingen til filmvisningene i Cinemateket USF øker betydelig. Interessen for å se film er oppadgående, og nå blir det nye kinostoler og amfi i kinosalen – noe som vil gjøre det enda mer attraktivt å se film der film skal sees; på stort lerret. En stor publikumsøkning er det også for kunstgalleriet Visningsrommet USF der vi også for andre år på rad noterer gode tall. Utvidet åpningstid om sommeren gjorde at hele 10633 mennesker opplevde kunst på USF.

Kulturnæring på USF

I tillegg til scenedriften satser USF på utvikling og tilrettelegging for kulturnæringen. En egen inkubator for film- og musikkprodusenter ble etablert i 2018 og nye prosjekter er i planfasen. USF mottar mange henvendelser om kontor- og produksjonsareal. En rekke behov i næringen og i kunstfeltet generellt ville blitt løst med arealene i Kjødehallene på nabotomten vår. – Vi er ambisiøse og vil at hele Verftetområdet skal bli et kulturkvartal der opplevelser og produksjonskompetanse, næring og skaping, har en naturlig plass i et urbant miljø. Vi ser frem til å starte arbeidet med å forme området med hallene, sier kulturhussjef Ivar C. Vogt.

Les hele årsmeldingen her

Årsmelding USF 2018