De essensielle filmene: Cinemateket USF er stedet

FOR en fantastisk filmhøst! Vi varmet opp med BIFF –  den herligste filmfestivalen av alle i Norge, og vi har enormt mye bra i vente i tiden fremover. I Bergens minste og hyggeligste kinosal – Cinemateket USF – står høydepunktene i kø: Tarantinos Once upon at time in Hollywood vist på 35 mm! + samisk filmuke + Kieslowskis trilogi Blå, Hvit og Rød + syriske filmdager + Coppolas storslagne Dracula-filmatisering + 24hour partypeople fra 1970 til 1990 i Manchesters klubb- og musikkmiljø + etpar BIFF-filmer i reprise og en drøss andre bare bra filmer. Sjekk opp alle filmene på nettsidene våre www.usf.no.

Bergens hyggeligste kinosal er klar for enda flere gjester. Her er visningsutstyr i toppklassen, seter som står i ro, skjenkebevilling, men ingen reklame, og det er null baconsvor i sikte. Kinoen for deg som bare trenger film! Programmert av filmentusiastene i Cinemateket i Bergen.

EKSKLUSIVT PÅ 35 MM

29. oktober + 3. november // Cinemateket USF
Tarantinos nye storfilm Once Upon a Time in Hollywood er spilt inn på 35 mm film og bør vises i samme format. Det skjer kun i vår kinosal Cinemateket USF! Kr 90.
Dette er helt spesielt – benytt sjansen – kun to visninger.

KIESLOWSKIS BLÅ – HVIT – RØD, OG FLERE

Flere datoer // Cinemateket USF
Krzysztof Kieślowski mest berømte verk er hans ambisiøse “Three Colors”-trilogi som vises i Ciemateket denne høsten. Disse meditasjonene over frihet (Blå), likhet (Hvit) og brorskap (Rød) utgjør en sublim avslutning på Kieslowskis karriere. Han kunngjorde at han pensjonerte seg med Rød, og døde to år senere. Mer om Kieślowski og de øvrige filmene som vises her.

ET ARTISTPORTRETT AV TØNES

Forfilm: Maia Urstads lydverk «Nattefærd».
Vises 9. + 15. oktober
Elektrikeren fra Hauge i Dalane blitt en av våre største og viktigste artister. Filmen er et portrett av visesangeren som ble boende i hjembygda og skriver sanger som berører de fleste av oss.
Billetter til onsdag 9. oktober kl. 18.00
Billetter til tirsdag 15. oktober kl. 18.00.

ANARCHY IN MADCHESTER

Kun én visning torsdag 17. oktober
Fra midten av 70-tallet til tidlig 90-tall var Manchester stedet der alt skjedde. Filmen begynner på en Sex Pistolskonsert i 1976. Så følger opp- og nedturene til Joy Division, New Order, Happy Mondays og hele rave-kulturen, før det blir kræsjlanding i dopmisbruk og økonomisk kaos 16 år senere. Fookin brilliant! Billetter.

SYRISKE FILMDAGER

6. – 10. november
Før krigen var Syria et fredelig land med et mangfoldig kulturliv. Etter krigens utbrudd er Syria utelukkende blitt synonymt med krigssoner, flyktninger og katastrofer, men disse nye filmene viser spennvidden i den syriske kulturen.
My Favourite Fabric 6.11 kl. 18.00.
Another News Story 10.11 kl. 17.00.
The Cord + The Borrowed Dress 7.11 kl. 18.00
Zeina 10.11 kl. 19.00

SAMISK FILMUKE

22. – 27. oktober: Essensielle samiske filmer vist i samarbeid med Bergen sameforening. Kautokeiono-opprøret + Kill Buljo + Joikefeber + Sameblod. Les mer.

BRAM STOKERS DRACULA

Kom og la sansene bli overkjørt av regissør Francis Ford Coppolas storslagne film. Hans filmatisering av Abraham Stokers milepæl innen den gotiske litteraturen er en samling av høydepunkter hentet fra 70 år med vampyrfilm.
Billetter til onsdag 27. november kl. 20.15
Billetter til torsdag 28. november kl. 20.15

GREY GARDENS

Aristokratene Edith Bouvier Beale og datteren Edie var nære slektninger av Jaqueline Kennedy Onassis. Big Edie var utdannet sopran, og Little Edie en vakker kvinne som drømte om et liv på scenen. Så forlot de alt og flyttet til totalt forfall. En fascinerende og hjerteskjærende dokumentar.
Billetter til torsdag 24. oktober kl. 20.00.
Billetter til tirsdag 5. november kl. 18.00.

BIFF REPRISE: ECHO

Rúnar Rúnarssons rørende og vittige kaleidoskop av øyeblikk fra sagaøya. Det handler om fellesskap, familie, ensomhet, melankoli – små glade barn på babysvømming og en senil mann som feirer jul på sykehjem, men også humor og håp. Høyst severdig!
Billetter til torsdag 5. desember kl. 18.00
Billetter til tirsdag 10. desember kl. 18.00

Sjekk våre nettsider www.usf.no eller www.cinemateket-usf.no for enda flere filmvisninger.

***

Billettpris kr 90 (70 med filmkortet) selges ved inngangen eller i forsalg via www.ticketco.no.
Aldersgrense 15 år på alle filmer dersom ikke annet er oppgitt.