BIFF med musikkfilmer på USF

Musikk er til stede i nesten alle filmer som stemningsskaper. Men så er det de filmene som handler om musikk. Og dem er det heldigvis flere av under Bergen Internasjonale Filmfestival. De vises på stort lerret i Røkeriet og vi får møte PJ Harvey, David Crosby, Miles Davis og flere.

MAKING WAVES – the art of cinematic sound.
Denne dokumentaren vil endre hvordan du lytter til film. et innblikk i hvordan noen av verdens fremste regissører, komponister, miksere, klippere og lyddesignere bruker lyd for å skape stemninger og fortelle historier – og for å påvirke hvordan publikum oppfatter bilder. Vises torsdag 26.9 kl 20.15 / fredag 27. 9 kl. 17.30 / lørdag 28.9 kl. 13.00.

WHO LET THE DOGS OUT?
19 år etter at The Baha Men hadde en internasjonal hit med singelen «Who Let the Dogs Out», dukker låten fortsatt regelmessig opp i reklamefilmer, under idrettsarrangementer og på lydsporet i komedier og realityserier. Ingen liker låten egentlig. «Who Let the Dogs Out» er og blir en tidløs poplåt, og nå er den altså blitt gjenstand for en helaftens dokumentarfilm som var en av de største positive overraskelsene under årets SXSW-filmfestival.
Vises fredag 27.9 kl. 15.00 / lørdag 28.9 kl. 17.00.

A DOG CALLED MONEY
Dokumentaren skildrer Seamus Murphy tilblivelsen av PJ Harveys album «The Hope Six Demolition Project», og resultatet er en nærmest stream-of-consciousness-lignende skildring av den kritikerroste artistens arbeidsprosess. Harvey er ikke typen til å sitte og vente på inspirasjon, og med notatblokken i hånden legger hun ut på tur til Kosovo, Afghanistan og fattige svarte nabolag i Washington, D. C. på jakt etter bilder og skjebner som kan tjene som utgangspunkt for nye låter. Deretter bærer det tilbake til London for å spille inn albumet.
Vises fredag 27.9 kl. 16.30

 

ANE BRUN – LEAVE ME BREATHLESS
I april 2018 fikk et eksklusivt publikum oppleve Ane Brun fremføre sine låter fra det kritikerroste albumet «Leave Me Breathless» i Oslo Spektrum. Denne konserten ble heldigvis festet til film og BIFF har gleden av å presentere resultatet i konsertsalen Røkeriet USF som i anledning festivalen er omgjort til kinosal. Vises fredag 27. september kl. 18.30.

DAVID CROSBY – REMEMBER MY NAME
David Crosby er ikke bare en ruvende skikkelse i amerikansk rock, han er også kjent som en av rockehistoriens store vriompeiser. I denne forbløffende åpenhjertige filmen forteller den nå 78 år gamle musikeren om opp- og nedturer i livet og karrieren, og om hvorfor ingen av hans berømte musikalske samarbeidspartnere lenger vil ha noe med ham å gjøre. Vises fredag 27.9 kl. 21.00.

MILES DAVIS – BIRTH OF THE COOL
Der dokumentarfilmer om populære artister ofte glatter over sine subjekters mindre sympatiske sider, gir regissør Stanley Nelson oss her det komplette, og komplekse, bildet av mannen og myten. Dette er en bunnsolid dokumentar om den begavede rikmannssønnen som revolusjonerte jazzen, pleide omgang med Pablo Picasso og Jean-Paul Sartre, og som for minst én generasjon var selve definisjonen av cool. Vises søndag 29.9 kl. 21.00 / mandag 30.9 kl. 15.30.