Laster Arrangementer

GRATIS FILM I NY KINOSAL: ANTHROPOSCENE: THE HUMAN EPOCH

Cinemateket i Bergen feirer nypusset kinosal på USF med gratis film!

En fascinerende, men ubehagelig refleksjon over hva som driver mennesker til ødeleggelse av kloden.

ANTHROPOCENE: The Human Epoch. Regi: Jennifer Baichwal, Edward Burtynsky, Nicholas de Pencier. Canada 2018. Tale: Engelsk, russisk, mandarin, kantonesisk, italiensk og tysk tale, engelsk tekst. DCP, 1t 27min.

Dørene åpner ca 15 minutter før visningstidspunkt.

ANTHROPOCENE: The Human Epoch er en kontempalsjon over mennsekehetens massive påvirkning på planeten vår, skapt av de prisvinnende dokumentaristene Jennifer Baichwal, Nicholas de Pencier og Edward Burtynsky.

Gjennom fire år har filmskaperne besøkt en rekke land og bildene viser det samme: Menneskenes jag etter erobring og vekst er blitt til en sykdom på jordens overflate. I Kenya har myndighetene satt fyr på fjell av elefanttenner for å stoppe den omfattende illegale elfenbenhandelen (ubehagelig likt bildene av bisonskaller fra nybyggertiden i Canada).

I Russland og Tyskland omskapes store områder til industrielt ødeland for å utvinne mineraler med kolossale maskiner som vår tids gruvearbeidere.

ANTHROPOCENE: The Human Epoch er en fascinerende, men ubehagelig refleksjon over hva som driver oss som art, og en vekker om den ødeleggelsen som menneskenes dominans innebærer for kloden.