Visningsrommet USF

UTSTILLINGSPROGRAM VÅREN 2020

Rhiannon Inman-Simpson: All blue after eyes closed in the bright.
Vises 12. – 21. juni.

Hvordan påvirkes vi kroppslig av det som omgir oss, og hvordan navigerer vi fysisk og åndelig i omgivelsene? Rhiannon Inman-Simpson viser en serie malerier med dette som tematisk forankring. Mer info.


NB: På grunn av situasjonen med koronaviruset og smitteverntiltak ble aktiviteten i Visningsrommet USF innstilt fra 12. mars og fremover mot sommeren. Noen utstillinger blir avlyst eller flyttet. Se den enkelte oppføring.

HC Gilje: In Transit + Beacon
17. jan. – 18. feb.

Lysfestivalen Bergen Lights presenterer to verk av HC Gilje på USF Verftet. Verkene er synlige fra USF-plassen, i mørket. Mer info.


Ruben Eikebø: Splitgeist
21. feb. – 1. mars

Dette er billedkunstneren Ruben Eikebøs første separatutstilling. Mer info.


Sabina Jacobsson: Videoarbeider 2013-2020
6. mars – 15. mars

Sabina Jacobsson lukker ned prosjektet «Meeting the masters» etter syv år. Videoverkene vises, i tillegg til foto og skisser som dokumenterer den lange prosesssen. Mer info.


Linda Morell: Asclepieia
20. mars – 29. mars – NY DATO

Ny dato: 2. – 16. mai.
Kunstneren arbeider med grenselandet kropp og skulptur. I Asclepieia undersøker hun dagens forhold mellom fysisk kropp og åndelig dimensjon, og strekker linjene tilbake til middelalderen. Dette er hennes første separatutstilling. Mer info.


Rhiannon Inman-Simpson: All blue after eyes closed in the bright.
17. apr. – 26. apr. AVLYST

Avlyst pga koronavirus.
Hvordan påvirkes vi kroppslig av det som omgir oss, og hvordan navigerer vi fysisk og åndelig i omgivelsene? Rhiannon Inman-Simpson viser en serie malerier med dette som tematisk forankring. Mer info.


Kim Hankyul & Samuel Brzeski: Death Rattle
2. mai – 10. mai

De to kunstnernes installasjon Death Rattle kombinerer lydlige kinetiske strukturer og tekstbaserte videoer. Mer info.


Ingeborg Blom Andersskog & Maria Pääkkönen 13. – 18. mai

De to kunstnerne presenterer performance og intallasjon i verket Drawing Down the Moon. Mer info.


Marieke Verbiesen m.fl.
5. – 21. juni

Sonic Game Space #2. Mer info kommer.


Vil du ha mail med info om utstillingsåpninger og annet kunstrelatert som skjer på USF?


INFORMASJON OM VISNINGSROMMET USF

Visningsrommet USF er et gallerirom for ulike uttrykk innen samtidskunsten. Det er fleksibelt og kan brukes til performance, møter, opplesninger og musikk såvel som tradisjonelle utstillinger.

Se pdf med info og arealbeskrivelse.

Visningsrommet USF åpnet i 1993 som et kunstnerstyrt utstillingssted. Gjennom årene har det vært kontinuerlig galleridrift der profesjonelle kunstnere har vist arbeider innen samtidskunstfeltet.

Søke utstillingsplass i Visningsrommet USF?
Neste søknadsfrist er 15. januar 2020. Det er for prosjekter i perioden september 2020 – mars 2021.

Profesjonelle aktører i samtidskunsfeltet er velkomne til å søke.
Enkeltkunstnere, grupper, kuratorer eller institusjoner kan søke. Vi ønsker at stedet skal brukes til fortrinnsvis utstillinger og kunstrelaterte arrangementer innenfor ny samtidskunst og det skal være åpent for publikum. Det kan være workshops, artist talks, musikk, performance, litteratur, møter eller tradisjonelle utstillinger.
Én-kveldsarrangementer er like interessant som lengre utstillingsperioder.

NB: Viktig informasjon før du søker: De som ønsker å bruke Visningsrommet må selv finansiere sitt prosjekt og ordne med montering og tilsynsvakt for utstillingen. Vi har dessverre ikke offentlig støtte til utstillingshonorarer eller produksjon.

Søknaden må inneholde prosjektbeskrivelse, cv og dokumentasjon på tidligere arbeid (lenker). Ikke send dokumenter i word – vær så snill å sende all tekst som pdf-dokument. Max størrelse på søknaden 5 MB.

Send kun via epost til line@usf.no. Husk å skrive ønsket periode/datoer, og gjerne med flere alternativer. Kontakt Line Nord (tlf. 4088 6010) for mer informasjon, eventuelt Evy Sørensen (tlf. 9086 3122).