Nye rekorder for USF i 2017

140 600 personer besøkte 982 arrangementer sist år. Dette er femte året på rad med gode tall for aktivitet og omsetning. Resultatmessig er regnskapet i balanse, og kulturhussjef Ivar Vogt ser positivt på utviklingsmulighetene fremover:

– Interessen og engasjementet fra publikum er økende. Det er tydelig at folk vil ha kultur med godt innhold og kvalitet. Det fine er at publikumsoppslutningen gir ringvirkninger tilbake til arrangørene som igjen kan utvikle og produsere nye kulturtilbud. For USF betyr det at vi har et trygt fundament å stå på når vi planlegger utvikling av arenaen, både arealmessig og innholdsmessig.

Styreleder Elisabeth Halvorsen og kulturhussjefen kunne presentere hyggelige nyheter for USF sitt representantskap tirsdag kveld. Hele 140 613 personer besøkte 982 arrangementer sist år. Musikk- og konsertaktiviteten på USF er størst , men kulturtilbudet er bredt og favner også om scenekunst, film, kunst og dans. Spesielt gledelig er det at besøket til filmvisningene i Cinemateket USF har økt med hele 35 %, og antall mennesker som opplevde kunst i Visningsrommet USF har økt med over 30%.

Den delen av USF som handler om kreativ næring har også positiv utvikling. USF har lenge drevet en designikubator for nyutdannede designere, og på tampen av året ble det besluttet å sette i gang Bergen Musikk- og filminkubator, i samarbeid med Bergen kommune, Vestnorsk filmsenter og Brak. USF opplever økt etterspørsel etter kontor- og produksjonslokaler fra spesielt musikkbransjen og designere, og ser etter løsninger for disse.
– USF kunne ha utvidet arealet, og fyllt det omtrent på dagen, sier Ivar Vogt. – Det er et stort behov for sentrale og rimelige lokaler for de kreative virksomhetene, både de som er etablerte og de som trenger et sted å starte bedriften sin. Mange ønsker seg hit fordi det er et godt og mangfoldig kollegialt miljø, og vi håper at vi etterhvert kan utvide kapasiteten.

Hele årsmeldingen for 2017 kan du lese her.