År: 2021

2021

Desember

Info om arrangementer og covid-19

Tirsdag 07.12.2021

2022

4. februar:
Konserten med Kakkmaddafakka som var planlagt til den 12. februar vil ikke finne sted, og må dessverre enda en gang flyttes fremover i tid. Ny dato er 31. mars. Alle som har kjøpt billetter via Ticketmaster får direkte melding på sms og e-post om ny dato og eventuell refusjon.

27. januar:
Vi har fått meldig fra Bergen Live om at konserten med Gabrielle som var satt opp 17. mars ikke kan gjennomføres. Billetter kjøpt på ticketmaster.no blir automatisk refundert fra Ticketmaster/Billettservice til kontoen du kjøpte fra og du trenger ikke foreta deg noe.

23. januar:
Konserten med Caribou som var planlagt til 21. januar flyttes til 22. august 2022. Kjøpte billetter gjelder til ny dato. Info om dato og eventuell refusjon blir sendt på sms og mail til alle som er registrerte billettkjøpere hos Ticketmaster.

14. januar 2022:
Konserten med Onkl P og Slekta som var planlagt til 4. februar vil ikke skje som planlagt. Arrangør Bergen Live melder at bandet har avlyst hele turneen. Billetter refunderes automatisk.

12. januar 2022:
Konserten med Caribou som var planlagt til 21. januar vil ikke skje som planlagt. Arrangøren arbeider med å sette ny dato. Info blir sendt på sms og mail til alle som er registrerte billettkjøpere hos Ticketmaster.

Konserten med Kvelertak som var planlagt til 2. februar blir avlyst. Billetter blir automatisk refundert. Arrangøren Bergen Live har sendt informasjon til alle billettkjøpere.

5. januar 2022:
Konserten med Chris Holsten 13. januar kan ikke gå som planlagt. Alle som har kjøpt billetter får tilsendt informasjon fra arrangøren Bergen Live.

Bergen Live melder at forestillingen med Henry Rollins 22. januar må avlyses. Billetter blir refundert automatisk. Info er sendt på mail til alle som er registrerte billettkjøpere hos Ticketmaster.

. . . . . . .

8. desember 2021:

Vi kontakter nå alle som er registrerte billettkjøpere hos Ticketmaster med informasjon om hvordan de nye restriksjonene påvirker arrangementet de har kjøpt billett til. Vi gjør oppmerksom på at telefonnumre som er blokkerte for masseutsendelser av sms ikke kan motta info fra oss. En del billettkjøpere har registrert seg med ufullstendig nummer og fasttelefon – disse kan heller ikke motta meldinger fra oss. Sjekk innboksen og søppelboksen i mailprogrammet ditt.

Konsertene med Kakkmaddafakka (KMF) flyttes fra 18. desember til 12. februar 2022. Info er sendt på sms og mail til alle som er registrerte billettkjøpere hos Ticketmaster. Se mer info her.

Halvøyen Romjulsrap utsettes fra 28. desember til 9. april. Info er sendt på sms og mail til alle som er registrerte billettkjøpere hos Ticketmaster.

Konsertene med Kamelen 16. desember (U18) og 17. desember (18+) flyttes til 2. april 18.30 (U18) og 2. april 21.30 (18+). Alle som har kjøpt billett får direkte info fra arrangøren Bergen Live.

Bjørn Hellfuck konsert flyttes fra 30. desember til 8. april 2022. Info er sendt på sms og mail til alle som er registrerte billettkjøpere hos Ticketmaster. Se mer info her.

Bigbang konsert flyttes fra 11. desember til 10. desember 2022. Kjøpte billetter gjelder. Alle som har kjøpt billett får direkte info fra arrangøren Bergen Live.

Konserten med Bergen Big Band / Bergen Songbook 2 som skulle gått 12. desember må avlyses. Alle som har kjøpt billett får automatisk tilbakebetalt via Ticketmaster.

 

7. desember 2021:

Myndighetene har igjen innført restriksjoner for arrangementer. Dette vil påvirke noen av konsertene på USF Verftet fremover. Dette kom brått på, og vi arbeider sammen med arrangører og artister nå for å finne løsninger. Alle som har kjøpt billetter vil få informasjon fra oss på sms og i e-post.
De som har kjøpt billetter til Bergen Live sine konserter vil får direkte informasjon fra dem.

Det er ventet at det innføres nye tiltak i kveld og vi avventer med å sende ut informasjon til vi vet hva de går ut på.

 

November

Ring julen inn med en av våre julekonserter🎄

Mandag 29.11.2021

Finn den gode julestemningen på en god julekonsert på USF Verftet, med alt Mads Bervens julelåteri, Bigbang, Det Nye Norske Storband + Storband 90 til julefest med Kakkmaddafakka.

Gi en konsert i gave!

Onsdag 17.11.2021

Vi tilbyr gavekort via Ticketmaster – den perfekte gave til en som liker musikk og konserter. 

PREMIERE! Bergen Internasjonale Animasjonsfestival i Cinemateket på USF Verftet

Fredag 05.11.2021

Cinemateket i Bergen er for første gang vertskap for ReAnima 11. – 14. november. Japansk og norsk animasjonsfilm er i fokus i år, og det blir kortfilmkonkurranse og arrangementer for voksne og barn på USF Verftet

Festivalen åpnes med en rekke filmer kuratert av Koji Yamamura, en internasjonalt anerkjent animatør og professor ved Kunstakademiet i Tokyo (東京藝術大学, Tōkyō Geijutsu Daigaku). Programmet, en storartet oppvisning av kreativitet, oppfinnsomhet, energi og teknikk, består av elleve filmer laget av studenter fra kunstakademiet i Tokyo i løpet av de siste ti årene.

Det blir mange filmvisninger, men også master class, live-intervju, foredrag og andre arrangementer på Verftet og andre steder i byen – følg med på reanimafestival.org og Facebook. Billetter finner du her.

HELAFTENS FILMER

I tillegg til alle kortfilmene i konkurranseprogramemt vises to helaftens nye fantastiske filmer fra animatørene i Studio 4°! begge visningene er i Cinemateket på USF Verftet.

Torsdag 11. november: Nikuko fra fiskehavnen, regissert av Ayumu Watanabe. Japan 2021. Her møter vi elleve år gamle Kikuko på kanten av puberteten, og hennes noe pinlige mor, Nikuko, med en munter, bekymringsløs holdning og en preferanse for bad boys og god mat.
Billetter kr 50 her.

 

Søndag 14. november: Poupelle fra skorsteinsbyen, regissert av Yusuke Hirota. Japan 2020. Studio 4°sitt beste verk til dags dato gir liv til Akihiro Nishinos bestselgende barnebok «Poupelle fra skorsteinsbyen». Vi følger Lubicchi, en ung skorsteinsfeier som leter etter stjernene bortenfor det dystre røykteppet som alltid dekker byen hans, en dystopisk metropol full av stablede skorsteiner. Ingen tror på at noe som heter stjerner finnes. Men så møter Lubicchi en usannsynlig følgesvenn, et stinkende vesen av søppel som han kaller Poupelle – og eventyret begynner.
Billetter kr 50 her.

 

Oktober

Jobbe med booking og arrangement?

Fredag 15.10.2021

Vi trenger vikar for vår arrangementsansvarlige!

USF Verftet er Bergens største flerscenehus for musikk, kunst, film og scenekunst. Det er høy aktivitet på 5 scener og stedet har ca 150 000 besøkende årlig. I 2019 hadde vi omlag 900 arrangementer. I USF-huset finner en også Norges største samlokalisering for kreative virksomheter, som står for en stor andel av kunst- og kulturproduksjonen i Bergen og Vestlandet.  www.usf.no.

Vi er en engasjert liten stab som brenner for å gi artister og publikum gode opplevelser og høy kvalitet. Nå skal vår arrangementsansvarlige ha permisjon i 2022 og vi leter derfor etter en som kan jobbe med:

BOOKING og ARRANGEMENT, 100% stilling i vikariat

Arbeidet omfatter:

 • Overordnet ansvar for arrangementer fra salg, booking, planlegging, gjennomføring og oppfølging i etterkant
 • Koordinering eksternt og internt
 • Kundekontakt
 • Sikkerhet / HMS knyttet til arrangementer
 • Stillingen inngår i en liten stab som har hovedansvar for arrangementer på USF

Kvalifikasjoner:

 • Relevant utdanning eller erfaring med planlegging, produksjon og gjennomføring av kulturarrangementer
 • Erfaring fra salg, service og kundekontakt er en fordel

Egenskaper:

 • Absolutt ordenssans og nøyaktighet
 • Evne til å ta ansvar og jobbe selvstendig
 • Kunne jobbe systematisk og strukturert i et travelt miljø
 • Serviceinnstilt og engasjert i oppgaven
 • Evne til å bygge gode relasjoner internt og eksternt
 • Du holder deg oppdatert på hva som skjer på scener og spillesteder og har kunnskap om kultur/musikkbransjen og aktørene der
 • Personlig egnethet vil bli vektlagt

Vi tilbyr:

 • 100% stilling i vikariat ut 2022, med mulighet for forlengelse
 • Lønn etter avtale
 • Tiltredelse etter avtale
 • Kvelds- og helgearbeid må påregnes

USF Verftet vil bidra til likebehandling og ønsker å ha en mangfoldig stab som gjenspeiler samfunnet. Kvinner oppfordres til å søke.

Søknadsfrist 31.10.2021

Kortfattet søknad og CV sendes til ivar.vogt@usf.no Attester tas med til et eventuelt intervju. Er det noe du lurer på, ring kulturhussjef Ivar Chelsom Vogt, mobil 93412707.

 

September

Ekstra billetter lagt ut nå – se listen

Mandag 27.09.2021

Koronarestriksjonene er over og publikumskapasiteten kan økes opp til det normale. I kinosalen Cinemateket blir det visninger for vanlig publikumsantall. Det er for øyeblikket ledige billetter til disse konsertene i oktober:

1. oktober: Erlend Ropstad

1. oktober: Harald Lassen (Bergen Jazzforum)

2 + 3. oktober: Bajazzfestivalen – musikk for hele familien

7. oktober: Rymden (Bergen Jazzforum)

8. oktober: Bill Frisell Trio (Bergen Jazzforum)

10. oktober: Møster, releasekonsert for bandets femte album

15. oktober: Enslaved + Shaman Elephant

16. oktober: Daniel Kvammen

17. oktober: Sing Tango – Astor Piazolla 100 år

22. oktober: Flukten (Bergen Jazzforum)

29 + 30 oktober: Janove – Det Sorte Karneval

29. oktober: Theo Croker (Bergen Jazzforum)

Det er mange flere konserter på programmet utover i november og desember: Kjartan Lauritzen, Veronica Maggio ekstrakonsert, Mayhem, Bjørn Eidsvåg, Lemaitre, Stein Torleif Bjella, Sushi X Kobe og Bigbang er bare noen av dem. Sjekk alt på programoversikten her.

Nå skjer det!

Mandag 20.09.2021

Bergen kommune har kjøpt nabotomten med Kjødehallene. Boligbyggere og luksusleiligheter er parkert – kampen for at Verftet skal være et kultursted har lykkes.

Ikke bare vil Verftet bli ett av de mest spennende områdene for kultur i hele Norge, men selve utviklingsprosessen fremover vil være et laboratorium for miljøvennlig og funksjonell oppgradering av gamle bygg, der et marint historisk industriområde blir aktivert som kulturarena for alle. Det er omlag 17.000m2 som nå vil komme i tillegg til USF Verftet sine 12.000m. Mange av behovene som er beskrevet i kommunens kulturarenaplan, kan innfris. Bystyret skal vedta kjøpet i november. Vi er klare til å sette i gang. Utviklingen vil skje i etapper, og vi gleder oss enormt til at den første konserten avholdes og at kulturprodusenter kan flytte inn. Les mer i BT sin artikkel.

Illustrasjon av Kjødehallen Interiør
Kjødehallen illustrasjon – Vill Arkitektur, Bergen.

Tilbake etter koma

Tirsdag 07.09.2021

«Kulturlivet skal våkne fra koma og bli levedyktig igjen. Det kommmer til å ta tid, selv uten koronarestriksjoner. Vi må ha fokus på å sikre nye stemmer og nye generasjoner kunstnere og kulturarbeidere», sier Ivar Vogt som er kulturhussjef på USF Verftet. Hva sier politikerne? Det blir valgdebatt med kultur som tema 8. september.

Kultur Vest i samarbeid med Bergen Næringsråd arrangerer kulturdebatt på USF Verftet, onsdag 8. september klokken 17.00.

 

Et panel bestående av Tone Østerdal, daglig leder for Norske Konsertarrangører, Frode Bjerkestrand, kulturredaktør i Bergens Tidende, Ole Reinert Berg Olsen fra Bergen Næringsråd og Øyunn Viken, daglig leder for Kultur Vest, gir et oppspill til debatten. Øvrige deltakere er Silje Hjemdal (FrP), Sara Hamre Sekkingstad (SP), Stein Ove Hansen (FNB), Charlotte Spurkeland (H), Sveinung Rotevatn (V), Katrine Nødtvedt (MDG), Sofie Marhaug (R), Marte Mjøs Persen (AP), Sara Bell (SV) og Joel Ystebø (KrF).

Debatten ledes av Linda Børnes.

Arrangementet er åpent for alle, men på grunn av antallsbegrensning og smittesporing må du melde deg på via denne lenken: https://docs.google.com/…/1rKOUNT_hiwAlXa…/edit

Trygg på konsert

Torsdag 02.09.2021

Bli med! Balansekunst gjennomfører en undersøkelse av ulike gruppers opplevelser av trygghet og utrygghet ved musikkscener i Bergen. Denne undersøkelsen prøver å kartlegge i hvilken grad publikum, ansatte/arrangører og artister med crew opplever et utvalg scener i Bergen som trygge og inkluderende.