Ja vi elsker film! Flere festivaler på gang.

Arabisk Filmfest og Cine Latino latinamerikansk filmfestival står for døren i mars. Kom og se filmer om menneskers liv i andre deler av verden. Kom og se filmer du ikke ante at du ville se!

Besøkstallene øker i Cinemateket på USF. Folk vil tydeligvis se flere typer film enn de som vises på de store kinoene. I Cinemateket tilbys det nye dokumentarer, fiksjonsfilm, klassiske perler, kunstfilm og mye mere. Det er dedikerte mennesker som står bak og det merkes på aktiviteten og de mange som kommer hit for å se film. Ekte vare er alltid attraktivt!

Nykommeren Cine Latino er en minifilmfestival med nye latinamerikanske filmer. Håkon Tveit er superentusiast på vegne av latinamerikansk film og har satt sammen progammet som strekker seg over helgen 22-24. mars. Det lages over 600 filmer i året i regionen, men i 2018 kom kun én av disse på kino i Norge. Bergen Internasjonale Filmfestival og Håkon Tveit vil bøte på dette og tilbyr bergenserne flotte filmer fra en veldig talentfull region på stort lerret. Sjekk programmet her.

Helgen etterpå, 29-30. mars, starter Arabisk Filmfest. Her ser vi filmer som er laget i arabiske land, av arabiske regissører eller som på annen måte er knyttet til arabisk kultur, språk, diaspora eller landområde. Gjennom drama, komedier og dokumentarer får vi et unikt innblikk i arabisk kultur. Festivalen arrangeres av Arabisk Filmforening i Bergen, og programmet er satt sammen i samarbeid med Arabiske Filmdager i Oslo. Sjekk programmet her.

Arabisk Filmfest + Cine Latino USF Verftet Cinemateket