Laster Arrangementer

When we gather, we will be seen. Del 1.

I forbindelse med utstillingen Tsaiyun (Rosy-Cloud) Bridge / Forget Each Other in the Rivers and Lakes på Hordaland kunstsenter (HKS), har filmskaper Chan Hau Chun satt sammen et program med totalt fem kortfilmer og to middels lange dokumentarfilmer, som vises i tre bolker.

Den nevnte utstillingen på HKS består av arbeider av den New York-baserte kunstneren Cici Wu, og de sju kunstnerne hun har invitert med seg til å stille ut arbeider: Chan Hau Chun + Chui Chi Yin, Taro Masushio, Xiaofei Mo, Park Xun, Fai Wan og Emilia Wang.

Filmene i programmet som vises på Cinemateket, er laget i perioden 2020- 2022, av ulike selvstendige filmskapere med base i Hongkong.

Del 2 vises torsdag 2. mars

Del 3 vises søndag 5. mars

Program del 1:

Tugging Diary
Regi: YAN Wai Yin. HongKong, 2021. Kantonesisk tale, engelsk tekst. 16min.

Tugging Diary dokumenterer en fotgjengerbro i Hongkong, i perioden fra august 2019 til januar 2021. På grunn av sosial uro og usikkerhetsmomenter av ulike slag, fungerer både internett og fysiske rom som plattformer for kritisk kommunikasjon, hvor informasjon sirkulerer raskere, og når bredere ut enn i de etablerte mediene.

Letters Sent
Regi: Fai WAN. HongKong, 2021. Kantonesisk tale, engelsk tekst. 30min.

I 2019 utviklet protestbevegelsen i Hongkong seg til en vedvarende frontlinjemotstand. To år senere er fremdeles mange demonstranter fengslet i påvente av rettssak, mange av dem unge mennesker dømt til forlenget fengselsstraff. Allierte utenfor fengselet kan bare uttrykke sin støtte gjennom brev eller symbolske gaver.

Lost Pearl
Regi: Ho LI. HongKong, 2022. Kinesisk tale, engelsk tekst. 22min.

Mens protester raser i Hongkong, tilbringer Kit mesteparten av tiden sin på farens fiskebåt. Radioen og telefonen hans holder ham oppdatert om de siste utviklingene. Iblant møter han venner, men usikkerheten han kjenner med tanke på fremtiden, øker stadig.