Laster Arrangementer

Film: Sjel

«Sjel» er en sjelfull, musikalsk og underholdende film om det å være menneske – i Cinemateket på USF Verftet

Musikklæreren Joe får sitt livs største sjanse, nemlig å spille piano for en anerkjent saksofonist på byens beste jazzklubb. Men et lite feiltrinn gjør at han havner i en ulykke, og sjelen hans skilles fra kroppen når han havner i koma på sykehus. Plutselig er han på vei «hinsides», men han rømmer og havner i fantasistedet «det hins-tidligere».

Her får uferdige sjeler utvikle sin personlighet før de blir sendt til nye kropper på jorden! Joe får i oppdrag å være mentor for Sjel 22, som har gitt opp å få jordpass etter flere hundre år med mislykkede mentorforsøk fra blant annet Abraham Lincoln, Gandhi, Muhammad Ali og Marie Antoinette.

Nå må Joe samarbeide med Sjel 22 for å ha et håp om å kunne returnere til kroppen sin. Hva er det som gjør livet på jorden så fantastisk?

Filmen vises i samarbeid med Nattjazz.

Originaltittel: Soul.

Regi: Pete Docter, Kemp Powers.

USA, 2020.

Norsk tale, utekstet.

Aldersgrense: Tillatt for alle. Format: DCP. 1t 47min.

RULLESTOL
Cinemateket har to rullestolplasser på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.