Laster Arrangementer

Mark Turner Quartet

Featured Video Play Icon

Mark Turner Quartet gir oss en helaften med amerikansk jazz av beste merke.

Mark Turner har vært en inspirerende figur for den yngre generasjonen av saksofonister.

Hans utforskende musikalitet og melodiske varhet på tenorsaksofonen har jevnlig ført til sammenligninger med en av hans fremste forbilder, legenden Warne Marsh.

Turner har hatt en sterk tilstedeværelse på ECM de siste femten årene, hvor han har bidratt til innspillinger med Enrico Rava, Billy Hart Quartet, den fantastiske trioen Fly (Jeff Ballard og Larry Grenadier), og i duo med pianisten Ethan Iverson.

Album under egen ledelse har vært sjeldnere kost, men både «Lathe of Heaven» (2014) og «Return from the Stars» (2022) dokumenterer hans virtuositet og konseptuelle tilnærming til rollen som bandleder på en utsøkt måte.
Kritikerne har også vært rause i sine tilbakemeldinger.

Det som virkelig skiller seg ut med denne utgaven av Mark Turner Quartet er det unike samspillet mellom Turners tenorsaksofon og Jason Palmers trompet. Rundt dem kretser kontrabassen til Joe Martin og trommene til Jonathan Pinson, og begge får mye frihet i denne besetningen.

Resultatet er et åpent lydbilde som gir mye plass til alle de fire musikerne.

Her blir det en helaften med amerikansk jazz av beste merke, tilbakeskuende til tradisjonene, men også alltid på vei fremover.

«The American saxophonist’s ace quartet rise to the challenge of his demanding compositions with real flair» – The Guardian ★★★★

MARK TURNER saksofon
JASON PALMER trompet
JOE MARTIN bass
JONATHAN PINSON trommer