Laster Arrangementer

Maridalen

Maridalen ble kåret av MOJO Magazine til ett av «jazz albums of the year». Nå kommer de fra Oslo for å spille på USF Verftet.

Jazztrioen Maridalen henter navnet sitt fra det naturskjønne dalføret like nord for Oslo sentrum og består av Anders Hefre, Jonas Kilmork Vemøy og Andreas Rødland Haga.

Trioen gav ut sitt debutalbum «Maridalen» i 2021 og oppfølgeralbumet «Bortenfor» i 2022 som begge ble spilt inn i den gamle trekirka i Maridalen. Albumene er utgitt på Jazzland Recordings og har mottatt både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet.

Aftenposten plasserte debutalbumet på lista over «Årets beste norske», mens engelske MOJO Magazine plasserte det på «Jazz albums of the Year». Oppfølgeralbumet ble også tatt med på listen over «De beste jazzplatene 2022» i Dagsavisen.

Musikalsk dyrker Maridalen det akustiske soundet med den varme klangen fra kontrabass, saksofon og trompet. Trioen utforsker hvordan instrumentene kan utfylle og komplimentere hverandre både klanglig og perkusivt med tre enkeltstemmer, uten hjelp av noen akkordinstrumenter. Den noe uvanlige besetningen har bidratt til å skape et minimalistisk og transparent uttrykk som passer godt med den inspirasjonen de finner i naturen.

Selv om de alltid har med den søkende og improvisatoriske holdningen fra jazzmusikken, ligger likevel historiefortellingen, det kollektive og det melodiske som en grunnstein i musikken til Maridalen.

ANDERS HEFRE saksofon, klarinett
JONAS KILMORK VEMØY trompet
ANDREAS RØDLAND HAGA bass