Laster Arrangementer

Mari & Stein med Moskus

Mari & Stein sammen med Moskus i konsert på USF Verftet 1. sept. 2023

Mari Kvien Brunvoll og Stein Urheim med Moskus hadde urpremiere på bestillingsverket «Branches & Limits» under Vossa Jazz 2023, og konserten ble av flere omtalt som et av de store musikalske høydepunktene på jubileumsfestivalen. Heldigvis blir det gjenhør med prosjektet på sesongåpningen til Bergen Jazzforum i høst!

To prisvinnende musikere med distinkte uttrykk: Det åpne og improvisatoriske går igjen i musikken til Brunvoll og Urheim. Duoen har alltid vært interessert i å blande det kjente og det ukjente i sine låter, både i tekster, komposisjoner og klanger. De arbeider ofte uten fast oppskrift og ender gjerne opp med undrende, nysgjerrige låter som både fenger og utfordrer.

Moskus improviserer lekent i et sjangerfritt univers, der frisk og morsom eksperimentering og rike lydbilder glir sømløst sammen. De viser stor dynamikk i vekslingene mellom utagerende lek og alvor, og mellom fri improvisasjon og komponert materiale.

Når disse to særegne konstellasjonene braker sammen kan man forvente oss skikkelig magi, og enda mer rar, fin og underfundig musikk enn de presenterer hver for seg.

«Dette låt faktisk veldig gjennomarbeidet, med komposisjoner som hadde mange melodiske og rytmiske løft ved seg. Dette låt temmelig grydeklart allerede fra første fremføring, som tidligere Hubro-sjef Andreas Meland formulerte det etter konserten.»

MARI KVIEN BRUNVOLL vokal, elektronikk, perkusjon, harpeleik
STEIN URHEIM vokal, gitar, elektronikk
ANJA LAUVDAL piano, synth, elektronikk
FREDRIK LUHR DIETRICHSON kontrabass
HANS HULBÆKMO trommer, perkusjon