Laster Arrangementer

Jazzintro: Schemes + ASQ // Amund Stenøien Quartet

Jazzintro: Schemes + ASQ // Amund Stenøien Quartet

SCHEMES

Schemes er en eksplosjon av energi, maskert som en jazzkvartett, med base i Trondheim. Musikken er ukonvensjonell og kontrastfylt med intrikat og gjennomkomponert låtmateriale, ofte bundet sammen av lengre improviserte partier.

Kvartetten henter sin inspirasjon fra både amerikanske og europeiske strømninger, og har klare referanser til klassisk impresjonisme og dagens moderne jazz-scener. Med sterkt fokus på et intenst og lyttende samspill presenteres musikken med åpenhet for alt av impulser og musikalske referanser – helheten blir dermed fylt av ytterpunkter og byr på en uforutsigbar reise inn i Schemes’ univers.

Brede Sørum – saksofon, Oliver Skou-Due – piano, Bendik Løland Lundsvoll – kontrabass, Veslemøy Narvesen – trommer

ASQ // AMUND STENØIEN QUARTET

Amund Stenøien – vibrafon, komposisjoner, Steinar Heide Bø – trommer, Gard Kronborg  – akustisk bassgitar, Joakim Rainer Petersen – piano

I eksplosivt samspill og en drømmende, pop-aktig klang har Amund Stenøien funnet sitt eget sound. Fundamentert i moderne amerikansk swing og kontrapunkt, frigjør Stenøien potensialet som ligger i en stram form gjennom sterke, sangbare melodier i møte med intrikate harmoniske og rytmiske strukturer.

Med voksende innslag av gospelprogresjoner og ostinater fra klubbmusikk, plasserer kvartetten seg innenfor den amerikanske jazztradisjonen i 2024.  ASQ har spilt over et dusin konserter i inn- og utland de siste årene, blant annet på Oslo Jazzfestival, Edinburgh Jazz & Blues Festival og Jazzfest i Trondheim, både som kvartett og nylig med Lage Lund som gjest. Kvartetten slapp sitt debutalbum «Coming to Pass» i 2023 på Sonic Transmission Records.

JAZZINTRO 2024
Blant over hundre søkere er åtte unge, lovende band plukket ut til å delta i Jazzintro 2024. Gjennom vinteren og våren spiller de på noen av landets største jazzklubber, og under Moldejazz i juli vil ett av bandene kåres til Årets unge jazzmusikere 2024.

En rekke av landets fremste jazzmusikere har tidlig i sine karrierer deltatt i Jazzintro. Lanseringsprogrammet har blitt en prestisjetung visning- og introduksjonsarena for unge, profesjonelle musikere. Bandet som til slutt blir kåret til Årets unge jazzmusikere 2024 vil i tillegg til tittel få en festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram.

Den første runden av Jazzintro arrangeres på Bergen Jazzforum 22. februar. Der spiller ASQ // Amund Stenøien Quartet og Schemes.

Juryen, som består av profilerte norske jazzmusikere, sender ett band fra hver av rundene videre til finalen under Moldejazz.

I 2024 består juryen av Ellen Brekken, Dag Arnesen, Eldbjørg Raknes og Jakop Janssønn.

Jazzintro 2024 er støttet av Sparebankstiftelsen DNB