Laster Arrangementer

Huff film: Oppgjøret i Carandiru

Regissør Babenco gir oss i Carandiru en ny type brasiliansk realisme inspirert av Cinema Novo

«Her inne er ingen skyldige. Kan du tro det?»

Filmen tar for seg det som skjedde i Carandiru i 1992: det største fengselet i Latin-Amerika hadde en massakre hvor 111 fanger ble drept, 102 av de av politiet. Innspillingen av filmen var det siste fengselet ble brukt til før det ble revet i 2002, ett år før Carandiru kom ut.

I serien HUFF.

Babenco har sagt at dette er den mest realistiske filmen han noensinne har laget, og presenterte med Carandiru en ny type brasiliansk realisme inspirert av Cinema Novo. Han brukte faktiske fanger som skuespillere. og sånn sett kan filmen nesten sees på som et dokudrama, eller i alle fall et vitnesbyrd fra fangene.

Originaltittel: Carandiru. Regi: Héctor Babenco. Brasil, 2003. Portugisisk tale, norsk tekst. Format: 35mm. 2t 25min. Aldersgrense: 15 år.

HUFF er en ungdomsfilmklubb som viser film hver mandag kl. 19:00 på Cinemateket i Bergen. Disse visningene er åpne for alle over 15 år. For de under 25 år selges medlemskort (kr 50/halvår) og man kan kjøpe billetter til kr 40. For alle andre gjelder vanlige cinematek-priser.