Laster Arrangementer

Utekino: Den fabelaktige Amélie fra Montmartre

Den fabelaktige Amélie fra Montmartre

Som en del av sommerprogrammet arrangerer Cinemateket en filmvisning i Hallen på USF Verftet.

Baren vil være åpen og det vil være salg av drikke, popcorn og annen snacks. Tenk på det som ikke så ulik en utendørs visning – avslappet, koselig … men med tak!

Ta med venner, familie eller en date for å nyte denne spesielle visningen av en elsket og sinnsykt sjarmerende filmklassiker!

Etter den sjokkerende nyheten om at prinsesse Diana er død mister Amelie en flaske i gulvet. Når hun leter etter denne finner hun et skrin fylt av barndomsminner, og hun bestemmer seg for å finne eieren.

I all hemmelighet leverer hun esken tilbake og ser hvordan det muntrer opp den nå middelaldrende mannen. Inspirert av sin fremgang bestemmer Amelie seg for å forbedre livet for naboene sine også…

Det er fint å oppleve godhet uten sentimentalitet. Det er godt å se den indre skjønnheten, og det vakre ansiktet til Audrey Tautou som spiller hovedrollen. Og det er fint når de dansende tonene og lydbildene gir tidskoloritt og lokalisering. Og de enkle eksteriørene og interiørene med alle de komplekse og fine typene i.

Vi nyter den rare og uanstrengte fortellermåten til regissør Jean-Pierre Jeunet.

Sammenlignet med de tidligere filmene Delikatessen og De fortapte barns by, som Jeunet lagde sammen med Marc Caro, er dette en mye mer strømmlinjeformet film –  spesielt i det visuelle uttrykket.

Det er likefullt en leken og svært sjarmerende fortelling som gjorde Audrey Tautou til en av Frankrikes største filmstjerner på 2000-tallet.

Spilletid: 2t 2min
Produsert: Frankrike, 2001
Originaltittel: Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain
Regi: Jean-Pierre Jeunet
Tale: Fransk
Undertekst: Engelsk
Aldersgrense: 15 år
Visningsformat: DCP