Laster Arrangementer

Film: Walkabout

Walkabout er Nicolas Roegs fabel om et tapt paradis og en korrupt sivilisasjon – se den i Cinemateket på USF Verftet

TOR 12. MAI KL. 18:00

SØN 15. MAI KL. 14:00

Walkabout. Regi: Nicolas Roeg. Storbritannia/Australia 1972. Aldersgrense: 12 år. Språk: Aboriginsk og engelsk. Tekst: norsk. DCP, 1t 40min.

Som et resultat av fryktelige hendelser havner en tenåringsjente og lillebroren hennes i den australske villmarken. Å ta seg til sivilisasjonen blir nærmest en uoverkommelig prøvelse, men heldigvis støter de på en aboriginsk gutt som bestemmer seg for å hjelpe dem.

Walkabout er et av Nicolas Roegs tidlige storverk, som sammen med Performance og The Man Who Fell to Earth ga ham kritikernes ros og fans over hele verden.

Den dramatiske historien i Walkabout er i stor grad ikledd et mytisk preg. Regissør Nicolas Roegs mål er å si noe om det moderne samfunnet og de verdiene det representerer. Særlig er Roeg opptatt av det moderne menneskes mangel på kontakt med sin egen natur. Sentralt i denne sammenhengen er seksualiteten. Men Roeg presser ikke sine ideer på tilskueren, de finnes først og fremst som undertekster til bildene og til selve fortellingen.

Et annet fremtredende trekk ved Walkabout er den ikke-kronologiske bruken av tid. Handlingen utspilles på flere tidsplan. Vi møter blant annet den unge jenten som voksen kvinne mens hun lager middag for sin glatte forretningsektemann, og i et plutselig flashback ser hun seg selv svømme fri og naken sammen med de andre barna i en kilde i ørkenen.