Laster Arrangementer

Film: Urban Cowboy

Embla Karidotter skal ta på cowboyhatt og se filmen Urban Cowboy, vist på 30mm i Cinemateket

«Jeg er veldig svak for John Travolta, så da jeg fant ut at han spilte cowboy i en film, måtte jeg se den med en gang! Så det ble dessverre på YouTube med en forferdelig kvalitet, men selve filmen var alt annet enn en skuffelse. Bud og Sissy møtes på den (ekte) legendariske honky-tonk-baren Gilley’s og forelsker seg momentant i hverandre. Forholdet deres utvikler seg raskt til å bli av typen elsk-hat, og de er et av filmhistoriens mest ikoniske/idiotiske par.

Filmens suksess førte til at countrymusikk og -kultur fikk enormt oppsving, og jeg gleder meg til at det skal skje på min andre arbeidsplass, Cinemateket i Bergen. Og endelig får jeg se den som den er ment å sees: på 35mm, iført cowboyhatt».

Embla Karidotter (f. 1991) er født og oppvokst i Bergen, hvor hun spilte trommer i Razika i 13 år. Da de ga seg i 2019, startet hun sitt eget band, Embla and the Karidotters, der hun nå er låtskriver, vokalist og gitarist. Debutalbumet Hello, I’m Embla vant Spellemannprisen i countrysjangeren i år, og denne sommeren spiller de blant annet på Norsk countrytreff, Øyafestivalen og Feriekolonien på USF Verftet.

Regi: James Bridges. USA, 1980. Engelsk tale, norsk tekst. Format: 35mm. 2t 12min. Aldersgrense: 15 år.