Laster Arrangementer

Film: Tokyo Godfathers

Er Tokyo Godfathers den beste julefortellingen av alle?

Rekken av klassiske julefortellinger har med Tokyo Godfathers fått et nytt medlem, og om verden hadde vært en tøddel rettferdig så ville denne filmen ha stått fjellstøtt side om side med It’s a Wonderful Life som den ultimate julestemningskaperen.

På selveste julaften finner tre hjemløse – en alkoholiker, en tenåringsrømling og en gammel dragartist – en forlatt baby. Egentlig vil de beholde barnet, med de leter likevel etter foreldrene.

Jakten bringer dem rundt i et vinterlig Tokyo hvor de møter mennesker som kan lede dem mot en løsning på mysteriet, men som like ofte har en link til deres egen fortid.

Tokyo Godfathers er et mysterium, en komedie og en krim, men mest av alt er den et bevis på at animasjonsfilm kan være like levende og berøre like mye som en hvilken som helst live-action film. Den krever ikke at du tror på julenissen eller mirakler, men insisterer på at du tror på det gode i mennesket.

Originaltittel: Tokyo Goddofazazu. Regi: Satoshi Kon. Japan, 2003. Japansk tale, engelsk tekst. Format: DCP. 1t 32min. Aldersgrense: 9 år.