Laster Arrangementer

Film: Tårnet, med regissørbesøk

I anledning Nakba vises Tårnet

Hjertevarm og prisvinnende animasjonsfilm om en generasjonsbolig i en flyktningleir

Wardi er elleve år og født og oppvokst i en flyktningleir i Libanon. Hun bor sammen med oldefaren Sidi og resten av familien i et høyt tårn. Helt siden Sidi kom til leiren i 1948, har han håpet å en dag kunne returnere til sitt kjære Palestina. Nå er tiden i ferd med å renne ut. Sidi gir Wardi nøkkelen til hjemmet han en gang måtte forlate. Wardi beveger seg oppover i tårnet mens hun forsøker å finne tilbake til håpet.

Med tårnet som ramme tar filmen deg med på en reise gjennom fortiden til de fire generasjonene som bor i hver sin etasje i huset. Filmen er basert på ekte historier fra intervjuer, samtaler og observasjoner som regissør og manusforfatter Mats Grorud gjorde mens han arbeidet i en libanesisk flyktningleir.

Vises som en del av Nakba 2024 Bergen

Originaltittel: The Tower. Regi: Mats Grorud. Norge/Sverige/Frankrike, 2018. Arabisk tale, norsk tekst. Format: DCP. 1t 25min. Aldersgrense: 9 år.

– – – –

Norsk Folkehjelp Bergen, Palestinakomiteen i Bergen og LO i Bergen og omland, inviterer til markering av Nakba på Verftet i Bergen. 15. mai.

Nakba, eller al-Nakba (katastrofen på norsk), er en viktig minnedag i den palestinske kalenderen.

Denne dagen i 1948 markerer starten på Israels overgrep mot Palestina og det palestinske folket. Nakba resulterte i 13.000 drepte sivile palestinere og 750.000 tvunget på flukt.

Nå oppleves igjen massedrap på sivile palestinere, og millioner tvinges på flukt, i den verste katastrofen en har sett i Palestina. Det er en DaCapo på Nakba, og det markeres med Palestinsk kultur og mat, samt foredrag og solidaritetsopptreden av kunstnere og artister.

Under arrangementet vil det bli innsamling av penger som går til hjelpearbeidet på Gazastripen – organisert av Norsk Folkehjelp.