Laster Arrangementer

Film: Sweetie

Sweetie er en mørk komedie om en dysfunksjonell familie

Man kan ikke velge sin egen familie

Campions første spillefilm er i likhet med kortfilmene før stappfull av bilder som både overrasker og får en til å trekke på smilebåndet. Det er noe så usedvanlig friskt med stilen og spillet til skuespillerne at det kan få publikum til å reflektere over hva de går glipp av i store deler av filmhistorien. Særlig de kvinnelige karakterene får slippe seg løs i denne upolerte, ærlige fremstillingen av det hverdagslige.

TIR 28. MARS KL. 18:00

SØN 30. APRIL KL. 17:00

Som med flere av Campions tidligere filmer, er det så mye gull i Sweetie at flere av øyblikkene raskt hadde blitt innlemmet i «meme»-universet om de kom ut i dag.

Sweetie er en mørk komedie om en dysfunksjonell familie der forholdet mellom foreldrene rakner i sømmene og de to søstrene er hverandres motpol. Når Dawn (med kallenavn «Sweetie») kommer tilbake til barndomshjemmet, snus dynamikkene på hodet, og familien strever med å navigere den dominante søsterens humørsvingninger.

Originaltittel: Sweetie. Regi: Jane Campion. Australia, 1988. Engelsk tale, utekstet. Aldersgrense: 12 år. Format: 35mm. 1t 37min.