Laster Arrangementer

Film: Postmannen

Featured Video Play Icon

PostmannenEn av tidenes mest elskede filmer

Postmannen er basert på den sanne historien om et sjenert postbud (Massimo Troisi) som blir venn med den berømte chilenske poeten Pablo Neruda (Philippe Noiret). Poeten får store mengder brev fra kvinnelige lesere, og gjennom vennskapet med ham lærer postmannen hvordan han kan vinne hjertet til den skjønne Beatrice (Maria Grazia Cucinotta). Samtidig får han øynene opp for poesien i den lille italienske landsbyen der han bor.

ONS 21. FEB KL. 11:00

Det var hovedrolleinnehaver Troisi som tok initiativet til Postmannen. Så viktig var prosjektet for ham, at han utsatte en operasjon for å gjennomføre innspillingen. Tragisk nok døde han dagen etter at opptakene ble avsluttet, noe som gir denne vakre historien en vemodig etterklang. Filmen ble nominert til hele fem Oscar-priser.

I samarbeid med Bergen Kulturforum viser vi formiddagsfilm én onsdag i måneden kl. 11.00. Disse visningene passer spesielt for eldre, og filmene blir vist med litt lavere lydnivå enn normalt. Merk at det er høyere billettpris på disse visningene.

Bergen Kulturforum er en ideell kulturorganisasjon med formål om å gjøre kulturverdiene tilgjengelig for alle. Aktiviteter spenner fra sang, musikk og foredrag til reiser, teater og film, og arrangementene er åpne for alle. Det er en medlemsdrevet organisasjon der medlemmer får billettrabatt. For mer info om Bergen Kulturforum se bergenkulturforum.no.

Originaltittel: Il Postino. Regi: Michael Redford. Italia, 1994. Italiensk tale, norsk tekst. Aldersgrense: 15 år. Format: 35mm. 1t 48min.