Laster Arrangementer

Film: Persepolis

Persepolis er en animert film om en musikkelskende, frittalende iransk jente som vokser opp under den islamske revolusjonen

Vises
ONS 11. JAN KL. 18:00

SØN 22. JAN KL. 17:00

Animasjonsfilmen er basert på Marjane Satrapis tegneserie med samme navn, en videreføring av hennes karakteristiske strek. Fortellingen baserer seg på regissørens barndom og hennes families erfaringer med å bli påtvunget en uvant konservatisme som følge av den iranske revolusjonen. Grunnet sin elegante og tilgjengelige fortellerstil blir filmen ofte vist både for unge og voksne rundt om i verden. Både boken og filmen har visnings- og lesningsforbud i Iran grunnet Satrapis kritikk av hjemlandet.

Persepolis følger oppveksten til en ung kvinne i møte med den iranske revolusjonen. Friheter hun har tatt for gitt, forsvinner, og den sosiale kontrollen blir mer og mer aggressiv etter hvert som hun blir eldre. Familien er fortvilet, hun føler seg som fremmed i eget land, og det eneste hun vil, er å få høre på punk og ABBA i fred. Tross det tunge bakteppe er Persepolis en sjelden sjarmperle full av humor og ungdommelig livsglede.

Persepolis. Regi: Vincent Paronnaud og Marjane Satrapi. Frankrike, 2007. Aldersgrense: 11 år. Tale: Persisk. Tekst: norsk. Format: 35mm. 1t 36min.