Laster Arrangementer

Film: Moving Ice

Moving Ice + regissørbesøk

Denne essay-filmen følger bevegelsene til det frosne vannet via kontinentalforskyvninger og havstrømmer til den historiske handelen med is som fulgte i plantasjeøkonomiens fotspor.

Kjent som «The Frozen Water Trade» er historien en introduksjon til mindre kjente konsekvenser av industrialiseringen.

Gjennom arkivmateriale og nylige opptak fra Bondhusbreen ved Folgefonna, forteller filmen om hvordan vestlige handelsfolk forsøkte å kjøle ned tropene med naturlig is. Isen ble utvunnet fra isbreer eller innsjøer og sendt til koloniale eliter rundt omkring i verden, noen ganger ved bruk av slaver til å losse av frakten.

Susan Schuppli, er en anerkjent forsker og billedkunstner, som forsker på materielle bevis og understøttende materialer fra krig og konflikter, i tillegg til miljømessige katastrofer og klimaforandringer.

Schuppli er professor og direktør for Centre for Research Architecture ved Goldsmiths Universitet i London, der hun også er tilknyttet forsker og styreleder for Forensic Architecture.

Etter filmen blir det en samtale med kunstneren.

Regi: Susan Schuppli. Storbritannia, 2024. Engelsk tale, uten tekst. Format: DCP. 48min. Aldersgrense: tillatt for alle.