Laster Arrangementer

Film: Madame Butterfly

Se filmversjonen av Puccinis tidløse opera i Cinemateket USF

Puccinis tidløse opera er satt til Japan på 1800-tallet. Her fortelles den hjerteskjærende historien om Cio-Cio-San, en ung geisha som forelsker seg i en amerikansk sjøoffiser – og må betale prisen for det.

«Kjærligheten kan ikke drepe – den gir nytt liv.» Dette er ordene den amerikanske sjøoffiseren Pinkerton sier til den  unge geishaen Cio-Cio-San en stjerneklar natt i Nagasaki. Men begge  vil  snart forstå at ubetenksomme ord og løfter kan få fatale konsekvenser.

Giacomo Puccinis opera er både fortryllende og hjerteskjærende, med et partitur som inkluderer Butterflys arie «Un bel dì vedremo» («En vakker dag») og «Nynnekoret». Moshe Leiser og Patrice Cauriers utsøkte produksjon henter sin inspirasjon fra europeiske bilder av Japan på 1800-tallet.

Madama Butterfly. Regi: Moshe Leiser og Patrice Caurier. USA 2022. Italiensk sang, engelsk tekst. DCP, 3t 10min (inkluderer én pause).

Opera i Cinemateket USF:

Denne høsten skal vi i samarbeid med Royal Opera House bringe rykende ferske produksjoner fra The Royal Opera til Bergenspublikummet. Kulturinsitusjonen har i nyere tid ønsket å dele sine verker med operaentusiaster utenfor landegrensene, og forestillingene vil bli vist i kinosaler rundt omkring i Europa. Vi er stolte av at Cinemateket i Bergen er håndplukket til å vise disse mesterverkene, og gleder oss til å tilby enda flere kunstuttrykk i kinosalen vår. Finn frem ballantrekket og kikkerten, og gjør dere klare for tre uforglemmelige helaftener med Madama Butterfly, La Bohème og Aida!