Laster Arrangementer

Film: Jumpin’ Jack Flash

Jumpin’ Jack Flash ble en publikumsfavoritt da den kom ut i 1986

I’m a little black woman in a big silver box.

Vises
TIR 14. FEB KL. 18:00

SØN 19. FEB KL. 17:00

Terry Doolittle jobber i avdelingen for internasjonale overførsler i en bank. Hun sitter foran datamaskinen hele dagen og kjeder seg, helt til hun plutselig kommer over en kodet melding fra en hemmelig agent. Han kaller seg Jumpin’ Jack Flash, har strandet i Øst-Europa og bruker internettet (filmen er fra 80-tallet, folkens) for å komme i kontakt med omverdenen. Terry vil ha spenning i livet og bestemmer seg for å hjelpe agenten, men før hun vet ordet av det, er hun involvert i en redningsaksjon som omfatter både CIA og KGB. Var det dette hun ville?

Filmen var et springbrett både for hovedrolleinnehaveren Whoopi Goldberg og regissør Penny Marshall. Goldberg var fortsatt en relativt ukjent skuespiller, og i denne filmen får hun utfolde seg med sin sterke personlighet og sitt komiske talent, som senere ble hennes varemerke. Marshall hadde regissert for TV før, men dette var hennes debut som filmregissør. Jumpin’ Jack Flash ble en publikumsfavoritt, som man senere trygt kan si ble varemerket til Marshalls filmer.

Jumpin’ Jack Flash. Regi: Penny Marshall. USA, 1986. Språk: engelsk. Tekst: norsk. Aldersgrense: 12 år. Format: 35mm. 1t 45min.