Laster Arrangementer

Film: Joker – på 70mm

Se filmen Joker i 70mm-formatet!

Joker vises eksklusivt i 70mm på Cinemateket i Bergen.

Joaquin Phoenix i tiårets rolle i et mørkt mesterverk.

Åtte minutters stående applaus, og en rekke nesten ekstatiske anmeldelser, var reaksjonene da Joker hadde premiere på filmfestivalen i Venezia 31. august. «En triumf,» skrev Montages. «Drøyere og mer tankevekkende enn det var mulig å forestille seg.» «Phoenix kan bare begynne å forberede seg på Oscar-talen,» kommenterte en begeistret Birger Vestmo i NRK. Attpåtil ble Joker premiert med Gulløven, hovedprisen på Venezia-festivalen.

Joker er mer enn en film i Batman-sagaen. Regissør Todd Phillips (The Hangover) har skapt en original, frittstående historie som ikke er sett på det store lerretet før. Joker er et mørkt og dirrende intenst karakterdrama med en uhyggelig og briljant Joaquin Phoenix i en rolle som vil bli husket lenge. Filmen kan ses som en moderne utgave av Taxi Driver, Scorseses klassiker fra 1976 hvor Robert De Niro spiller taxisjåføren Travis Bickle, som legger ut på et ensomt og blodig korstog mot en korrupt og moralsk fordervet verden.

Joker utspiller seg i Gotham-universet, men det er en film som også sier noe om den verden vi lever i: «the rare comic-book movie that expresses what’s happening in the real world», som Variety uttrykte det. Filmen er en skildring av ensomhet og fremmedgjøring, om isolasjon og mangel på håp. «Du spør alltid om jeg har hatt noen negative tanker siden sist,» sier han til sosialarbeideren sin. «Jeg har bare negative tanker.»

Joker vises eksklusivt hos oss i det fantastiske 70mm-formatet. I Norge er det kun på Cinematekene i Bergen og Oslo du kan oppleve den på denne måten.