Laster Arrangementer

Film: Gudenes kamp

Gudenes kamp – Carlos Reygadas sjokkdrama om Mexicos klasseskiller – i splitter ny digitalrestaurering!

En forbudt romanse, en avsporet barnekidnapping, en brutal knivstikking og ikke-simulert oralsex. Kroppssjokkene i Carlos Reygadas kontroversielle skildring av det klassedelte Mexico forårsaket et ramaskrik på premieren i Cannes i 2005, men ble også møtt med takknemlighet – inkludert en plass på Sight & Sounds liste over de beste filmene på 00-tallet.

TIR 12. MARS KL. 20:00

Med en uforglemmelig åpningsscene vender Reygadas blikket mot det sublime i menneskekroppens form. Her betyr det ikke minst at sex og hudløs nakenhet spiller en sentral rolle. Sjåføren Marcos har et udefinerbart og ikke helt sunt forhold til sjefens datter, i tillegg har han og kona kidnappet en baby som døde ved et uhell. Dramaet ligger ikke helt der man forventer, og karakterene kles naken på en måte som er fritatt for moralisering, mens de store, kjøttfulle kroppene insisterer på sin skulpturelle verdi. Sjelden ser man filmverdens visuelle normalitet utfordret som dette.

Originaltittel: Batalla en el cielo. Regi: Carlos Reygadas. Mexico, 2005. Spansk tale, engelsk tekst. Format: DCP. 1t 28 min. Aldersgrense: 18 år.