Laster Arrangementer

Film: Ernest og Celestine

Cinemateket junior vises filmen om Ernest, som er en stor bjørn og Celestine som er ei lita mus

De lever i hver sin verden: Bjørnene over bakken og musene under. De er på mange måter redde for hverandre, og alle mener det er til det beste. Men i dag skal alt forandre seg.

Celestine er ei uredd mus. Hun tror ikke at alle bjørner er farlige. På et oppdrag oppe hos bjørnene møter hun en utsultet Ernest. Han prøver å spise henne, men Celestine slipper unna og leder ham til en butikk full av godterier som de bryter seg inn i. Ernest blir tatt av politiet og Celestine hjelper ham med å flykte. Som takk lover Ernest og hjelpe Celestine med å stjele bjørnetenner, noe som musene trenger når de mister sine egne fortenner. Men alt går ikke etter planen og snart er de på flukt fra både bjørne- og musepolitiet.

Ernest og Celestine kombinerer nydelig animasjon med skrudd og underfundig humor. Den tar deg med til en fascinerende verden som både voksne og barn vil sette stor pris på.

Ernest og Celestine har vunnet prisen for beste film på barnefilmfestivalene i Tromsø, Amsterdam og New York. I den norske versjonen møter vi Stig Henrik Hoff som bjørnen Ernest og Kaia Varjord i rollen som Celestine.

Ernest et Celestine. Regi: B. Renner, S. Aubier, V. Patar. Frankrike 2013. Aldersgrense: Tillatt for alle. Språk: norsk. DCP, 1t 19min.