Laster Arrangementer

Film: Enys Men

Enys Men er en gåtefull og urovekkende fortelling fra en forblåst øy

Vises
TOR 27. APR KL. 18:00

TOR 4. MAI KL. 20:00

Enys Men (uttales «mejn») er navnet på en øde øy utenfor den engelske sør-vest-kysten, hvor en kvinne bor aleine i et overgrodd mursteinshus i nærheten av en nedlagt gruve.

Hver dag tar hun på seg den røde regnjakka si og går til et sted hvor en liten klynge hvite blomster blafrer i vinden fra havet. Under ser vi duvende blått hav og hvitskummende bølger som slår inn mot de sprukne steinformasjonene.

Kvinnen måler temperaturen i jorda, og fører det sirlig inn i en notatblokk. Hun lever et rutinepreget liv, som også består i at hun hver dag kaster en hvit stein ned i den gamle gruvesjakten, starter det bensindrevne strømaggregatet, skrur på radioen, lager te og setter seg i godstolen med boka A Blueprint for Survival, en økologisk pamflett fra 1972 som argumenterer for en alternativ samfunnsorden der folk bor i små, desentraliserte samfunn heller enn i byer.

Så blir hennes virkelighetsoppfatning utfordret.

Originaltittel: Enys Men. Regi: Mark Jenkin. Storbritannia, 2022. Engelsk tale, norsk tekst. Aldersgrense: 15 år. Format: DCP. 1t 36min.