Laster Arrangementer

Film: Den magiske juleesken

Den magiske juleesken er en frisk og spennende barnefilm som leker med julepynten

Julius bor på barnehjemmet Klokkerly. Og han har et helt spesielt forhold til julen. Bestyreren Alfred har nemlig fortalt at det var julenissen som kom med ham en julaften for åtte år siden. Men ikke alle på barnehjemmet er like begeistret for jula og Julius. Og de store guttene sier det er Alfred som kler seg ut som julenissen og at det hele er bare tull. Julius tviler, for hvis det er sant, hvem er det da som roper til ham fra juleesken?

Aftenposten gir den 5 på terningen og skriver blant annet at det er julemoro for de minste og den føles som et friskt pust av originalitet. Fædrelandsvennen følger opp med samme femmer og skriver at den er en hjertevarm familiefilm og er den første julefilmen på flere år som faktisk har et budskap og en dypere mening. Dagbladet skriver at den har cinematiske ambisjoner, hvilket er mer enn man kan si om mange filmer beregnet på denne aldersgruppen. Regissøren sa han ville lage en animert julefilm som ingen har sett maken til før – en film hvor vi finner igjen julegleden og magien.

Den magiske juleæske. Regi: Jacob Ley. Danmark 2016. Språk: norsk, utekstet. Aldersgrense: tillatt for alle. DCP, 1t 15min.