Laster Arrangementer

Film: Control

Control er film noir med en av rockens mest fascinerende og tragiske frontmenn som hovedperson

Benjamin Berdous (f. 1991) vokalist og gitarist i Slomosa, velger seg Control.

TOR 6. OKT KL. 20:00

TIR 11. OKT KL. 20:30

Control. Regi: Anton Corbijn. Storbritannia 2007. Språk: engelsk. Tekst: norsk. 35mm, 2t 2min.

«I de tidlige tenårene leste jeg om Joy Division i et musikkblad, og ble veldig grepet av det jeg leste. Fortellingene om bandet, navnets mørke opphav, og den stemningsfulle, ukompliserte musikken var en god pakke – det var lett å like. Noen år senere leste jeg en eller annen plass at det var kommet en film om vokalist Ian Curtis og lastet den ned fra Pirate Bay. Jeg så den igjen og igjen. Filmen var bildets tilsvar på musikken; mørk, enkel og gripende. Film noir, med en av rockens mest fascinerende og tragiske frontmenn i hovedrollen. Det er spillefilm-debuten til Antony Corbijn, som også jobbet med bandet som fotograf tilbake i deres få aktive år. Han kjente bandet og Ian Curtis godt, noe som må være nøkkelen bak filmen.

Curtis’ personlige forhold og bandets vekst fra starten er intenst portrettert i filmen. Det er få karakterer å forholde seg til, og skuespillerne nailer hver rolle. Sam Riley er perfekt i rollen som Curtis. Så bra en kanskje glemmer det er en spillefilm en ser. Faen for en film.» – Benjamin Berdous

Benjamin Berdous (f. 1991) er vokalist og gitarist i Slomosa. Bergensbandet ble dannet i 2016 og deres selvtitulerte debutplate som kom ut i 2020 fikk terningkast 6 i Bergens Tidende. Bandet sier de spiller såkalt «tundra rock», inspirert av stoner rock/desert rock-sjangeren. De høster god kritikk hver gang de spiller i Norge, og Europa-turneen deres i år gjør at de raskt vokser seg store i utlandet også.