Laster Arrangementer

Film: A girl walks home alone at night

A girl walks home alone at night er en mørk og stemningsfull vampyr-western fra Iran

Vises
TIR 24. JAN KL. 18:00

SØN 29. JAN KL. 17:00

En indie-horror-film om en skatende vampyrkvinne som hevner seg på overgripende menn. I denne sjangeroverskridende, lekne debuten fra Ana Lily Amirpour har hun et visuelt uttrykk som minner om Jim Jarmusch og David Lynch, og en fortelling som bygger på klassiske vampyrhistorier, film noir og hevnplott fra spagettiwestern. Filmens lydspor er en sømløs blanding av amerikansk og iransk popkultur. A Girl Walks Home Alone at Night utfordrer kjønnsrollemønstre, sjangerkonvensjoner og forventninger til iransk film.

Handlingen utspiller seg i den iranske spøkelsesbyen Bad City. Et øde landskap av betong og hissig oljeboring. Den unge mannen Arash må betale farens rusrelaterte gjeld, og får bilen sin frastjålet av langeren og halliken Saed. Når Saed senere forsøker å forgripe seg på den mystiske vampyrkvinnen, blir hun og Arash ført sammen for å stå opp mot mennene som misbruker makten sin.

A Girl Walks Home Alone at Night. Regi: Ana Lily Amirpour. USA, 2014. Tale: persisk. Tekst: engelsk. Format: DCP. 1t 41min.