Laster Arrangementer

DO-RE-ME-TOO-SA-LO-LI-TA

DO-RE-ME-TOO-SA-LO-LI-TA – om begjær, aldring og et comeback ingen har ventet på

Gjestespill under Bergen Dramatikkfestival.
Billettslipp i juni.
30 + 31. august 2024 – klokkeslett annonseres seinere

Ifølge Vladimir Nabokov er den skjønnheten som inneholder lidelse det nærmeste vi kan komme kunsten. Hans berømte roman «Lolita» fra 1955 skildrer forholdet mellom middelaldrende Humbert Humbert og 12 år gamle Dolores Haze. Humbert forgriper seg seksuelt på henne over en lang periode, men boka blir fremdeles beskrevet som en kjærlighetshistorie.

I «Do-re-me-too-sa-Lo-li-ta» møter vi Lo. Hun er en scenekunstner med internasjonale ambisjoner, men begynner å få dårlig tid. Som barn var hun en usedvanlig skjønnhet. Fra tolvårsalderen ble hun stadig avkledd av umettelige og potensielt farlige øyne. I forsøk på å bli et menneske mer enn et begjærsobjekt, begynte hun som ung voksen å eksperimentere med et villet fysisk forfall.

Men nå, når Lo føler hun er i sitt kunstneriske senit, må hun komme seg ut av skyggen. Som en snart middelaldrende kvinne er hun ikke lenger et blikkfang, men usynlig. Kroppen hennes begeistrer ikke. Hun tar seg selv i å savne sin ungdoms forbannelse. Derfor satser Lo på et mer inkluderende og queer uttrykk når hun skal iscenesette sine kvinnelige erfaringer. Hun får med seg «venninnene» i drag-kollektivet De Tre Søstre; Ho, Mo og My. Drag-dronningene gir Lo samtidsrelevans, håper hun, og ikke minst er My er en suksessfull koreograf og samtidsdanser med elastisk kropp og internasjonalt nedslagsfelt.

Dette er trolig Los siste sjanse. Sammen med De Tre Søstre skal hun spille ut sitt liv og la den snart middelaldrende kvinnekroppen og den skeive kroppen fylle scenen i (u)skjønn forening. Dette må bli hennes internasjonale gjennombrudd.

«Skjønnhetens eneste hensikt for en sommerfugl er at den skal knulles, så den kan få dø.»

«Superduoen Kristinsdottir/Willyson nyleser Vladimir Nabokovs 1950-tallsklassiker med 2023- briller: Etter #metoo og med en deprimerende dose livserfaring i bagasjen.»

– Ragnhild Tronstad, Norsk shakespearetidsskrift

KJØP BILLETT

Gjestespill / Bergenspremiere

Bergen Dramatikkfestival 

30.-31.  aug  2024

Tidspunkt kommer

Studio USF Verftet

Varighet: 100 minutter

Samarbeid med BIT Teatergarasjen

BILLETTSLIPP I JUNI!

Kreditter

Konsept, tekst: Kristinsdottir/Willyson

På scenen: Ibrahim Fazlic, Eirik Willyson, Magnus Myhr, Hildur Kristinsdottir

Scenografi, lys, video: Eilif Fjeld, Oscar Udbye

Lyd: Vilde Ilkama Nupen

Kostyme: Katja Ebbel

Maske: Hege Ramstad

Dramaturg: Siri Løkholm Ramberg

Produsent: Anders Borchgrevink, Ingeborg Husbyn Aarsand

Støttet av: Kulturrådet, Dramatikkens hus

Foto: Eilif Fjeld

Varighet: 100 minutter