Laster Arrangementer

BIFF: The Dam

BIFF viser The Dam

En stemningsfull magisk-realistisk fabel fra Sudan Politikk møter mytologi i denne gåtefulle og fascinerende fabelen fra Sudan. Maher tjener til livets opphold ved å lage murstein, og tilbringer sine dager i skyggen av den enorme Merowe-demningen.

Demningen er Kinas største vannkraftprosjekt i Afrika, og lyden av Nilen som presser seg gjennom betongkonstruksjonen hviler over landskapet som et brøl fra jordens indre. Når han ikke lager murstein forsvinner Maher inn i skogen, der han konstruerer en stor, menneskelignende figur av leire og kvister. Det er noe mystisk og urovekkende ved denne figuren, og når det sudanske folket gjør opprør mot diktatoren Omar al-Bashir, begynner den å leve sitt eget liv.

Hendelsene i THE DAM utspiller seg i henhold til en intuitiv og enigmatisk drømmelogikk. Regissør Ali Cherri har konstruert et filmatisk univers som er rikt på stemninger, fengslende motiver og referanser til historiske hendelser, men hvor det er få entydige svar. Dette er en filmatisk opplevelse som senker seg over publikum som solformørkelse, og som hver og en må finne sin egen vei gjennom.

Regi

Ali Cherri (Libanon) THE DAM er Cherris første helaftens spillefilm.