Laster Arrangementer

BIFF: Neptune Frost

Bergen Internasjonale Filmfestival 2021 presenterer et variert filmprogram på USF Verftet!

En antikapitalistisk afrofuturistisk LHBTI-sci-fi-musikal

Fortid, fremtid og nåtid smelter i hverandre i Saul Williams’ og Anisia Uzeymans kritikerroste NEPTUNE FROST. Hovedpersonene er hackeren Neptune og gruvearbeideren Matalusa som møtes i et slags mytologisk cyberspace, hvor de reflekterer over deres plass i den materielle verden og den kosmiske orden. Med dette som utgangspunkt, tegner filmen et symbolmettet og mangefasettert portrett av en globalisert kapitalisme som suger ressursene ut av land i den tredje verden og etterlater seg brutale systemer og sosialt kaos.

NEPTUNE FROST bruker sang, sagn, allegorier og neonskimrende afrofuturistisk estetikk til å knytte sammen så vidt forskjellige temaer som interseksualitet, utvinning av mineralet coltan i Rwanda og Dogon-folket i Mali, som sies å ha hatt avansert astronomisk kunnskap lenge før den moderne vitenskapens fødsel. Det vil si, det som gjør dette til en unik og uforglemmelig filmopplevelse, er at Williams og Uzeyman syr alle disse elementene sammen til en helhet som oppleves like presserende og politisk som den er drømmeaktig og forførende.

Regi
Saul Williams (USA), Anisia Uzeyman (Rwanda) NEPTUNE FROST er Williams’ debut som regissør og deres første samarbeid. Uzeyman har regissert DREAMSTATES (2016)
2021 • 1t 45m • USA / Frankrike