Laster Arrangementer

BIFF: Fire of Love

BIFF viser Fire of Love

En vulkansk kjærlighetshistorie fra virkeligheten

Forholdet mellom vulkanologene Katia og Maurice Krafft er en kjærlighetshistorie av episke proporsjoner – og i motsetning til de fleste slike, er den 100 % sann. Katia og Maurice traff hverandre som studenter, giftet seg raskt, og sammen etablerte de seg blant verdens fremste vulkanforskere. Ekteparet reiste verden rundt for å observere og dokumentere aktive vulkaner, og ble berømt for sin fryktløshet og sine spektakulære bilder av naturens majestetiske krefter – de samme kreftene som til slutt skulle koste dem livet.

Med utgangspunkt i ekteparets forbløffende opptak, og en fortellerstemme besørget av Miranda July, er FIRE OF LOVE både en gripende dokumentar om Katia og Maurice og en av årets store visuelle kinoopplevelser. Regissør Sara Dosa har laget en hypnotisk fascinerende film om vulkaner, kjærlighet, selviscenesettelse, risikovilje, og om hvordan opptak gjort i forskningsøyemed kan transcendere dokumentasjon og ta sin plass i filmhistorien som stor kunst. Dette er et av årets store dokumentarhøydepunkter og en film som må sees på kino.

Regi

Sara Dosa (USA) Filmografi: THE SEER AND THE UNSEEN (2019), REMASTERED: TRICKY DICK AND THE MAN IN BLACK (2018), THE LAST SEASON (2014)