Laster Arrangementer

BIFF: Expanded – VR

BIFF: Expanded – VR

På Visningsrommet på USF Verftet kan du oppleve et utvalg av norske og internasjonale virtual reality-verk, samt se intervjuer laget i VRChat. Utstillingen er gratis og åpen fra torsdag 20. oktober til torsdag 27. oktober. Åpningstidene er fra 14:00 til 19:00 hver dag i perioden.

NORN Volume One: The 9 Daughters of RAN

Norge, 2021 | Teknologi: VR

Et eventyr om en indre konflikt mellom kjærlighet og frykt som utspiller seg i sinnene våre. Her flyter anatomi sammen med norrøn mytologi, og karakterene er personifiserte nevroner, hormoner og tanker. Dette er den første episoden av den interaktive multi-plattform Extended Reality (XR)-serien «NORN & The Little Grey that Matters».

As The Lillies Bloom

Norge, 2022 | Teknologi: VR

Du befinner deg i mørkt, grumsete vann hvor du utforsker en fortryllende undervannsverden med vakre og utrolige formasjoner – men det er også fare på ferde, og du må beskytte verdenen. «As The Lillies Bloom» er basert på Theodor Kittelsens malerier og den mytiske nøkken.

Gondwana

Australia, 2022 | Teknologi: VR

Gondwana er et virtuelt økosystem som er i konstant utvikling. Det våkner hver dag under BIFF for å utforske mulige fremtider i Daintree, verdens eldste tro- piske regnskog. Hvert 14. minutt hopper miljøet frem i tid, i takt med klimadata- estimat frem til år 2090. Gondwana er en meditasjon over tid og klimaendringer i et uerstattelig økosystem.

Intervjuer i VRChat

Universitetet i Bergen, 2022 | 15 min

Møt fire medlemmer av VRChat-miljøet – en danser, en kunstner, en «world- builder» og en som lager avatarer. Verket er resultatet av et to-ukers arbeids- verksted med VR-filmskaper Joe Hunting (regissør av Sundance-hiten WE MET IN VIRTUAL REALITY). Alt er filmet i VR og laget av studenter på TV-produksjon ved Universitetet i Bergen.