Laster Arrangementer

BIFF: Casablanca Beats

Bergen Internasjonale Filmfestival 2021 presenterer et variert filmprogram på USF Verftet!

Et fengende og brennaktuelt drama om kjønnsroller, politikk, religion og rap

CASABLANCA BEATS utspiller seg i bydelen Sidi Moumen – den marokkanske storbyens svar på New Yorks Bronx – og kretser rundt en kulturskole for tenåringer, hvor rapperen Anas leder et kurs i hiphop. Mange av ungdommene har hatt en vanskelig oppvekst, og få ser spesielt lyst på fremtiden, men med oppmuntring fra Anas blir hiphop en måte å uttrykke seg på og finne mestring i hverdagen. Dette faller imidlertid ikke i god jord hos alle, for når de talentfulle jentene begynner å utfordre tradisjonelle kjønnsroller, reagerer både foreldrene deres og guttene på kurset.

Da CASABLANCA BEATS hadde premiere i Cannes i sommer, var det mange som påpekte likhetene med FAME, men selv om regissør Nabil Ayouch åpenbart har latt seg inspirere av den amerikanske musikalklassikerens struktur og setting, er dette en helt annen type film. Med amatører som spiller fiksjonaliserte versjoner av seg selv i hovedrollene, er dette et kult og dagsaktuelt drama om kjønnsroller, politikk, religion og rap, med noen av årets beste musikalske innslag.

Regi
Nabil Ayouch (Frankrike) Filmer i utvalg: RAZZIA (2017), MUCH LOVED (2015), GUDS HESTER (BIFF 2012), WHATEVER LOLA WANTS (2007), ALI ZAOUA (BIFF 2001), MEKTOUB – TERROR I TANGIER (1997)