Laster Arrangementer

Bergen Kulturforum: Zorba the Greek

Bergen kulturforum viser klassikeren Zorba the Greek

Zorba the Greek – en av tidenes mest elskede filmer – er den klassiske historien om den livstrette briten Basil (Alan Bates) som på en reise til Kreta treffer sin rake motsetning i den virile bonden Zorba (Anthony Quinn).

NB: Filmen er utsolgt.

Zorba innleder et forhold til hotellbestyreren Madame Hortense, mens Basil blir forelsket i en ung, vakker enke.

Kreta er imidlertid langt unna de britiske øyer, og både tradisjoner og omgangsformer er ganske annerledes enn Basil er vant til.

Anthony Quinn briljerer som Alexis Zorba, i rollen som kanskje har gjort mer for turistnæringen i Hellas enn all verdens brosjyrer fra Star Tour.

En sorgmunter historie om kjærlighet og død i en gresk sommer som snart er på hell, som toppes av en av filmhistoriens mest kjente dansescener.

Regi: Mihalis Kakogiannis. Hellas/USA, 1964. Engelsk tale, norsk tekst. Aldersgrense: 15 år. Format: 35mm. 2t 22min.

I samarbeid med Bergen Kulturforum vises det formiddagsfilm én onsdag i måneden kl. 11.00. Disse visningene passer spesielt for eldre, og filmene blir vist med litt lavere lydnivå enn normalt. Merk at det er høyere billettpris på disse visningene.

Bergen Kulturforum er en ideell kulturorganisasjon med formål om å gjøre kulturverdiene tilgjengelig for alle. Aktiviteter spenner fra sang, musikk og foredrag til reiser, teater og film, og arrangementene er åpne for alle.

Det er en medlemsdrevet organisasjon der medlemmer får billettrabatt. For mer info om Bergen Kulturforum se bergenkulturforum.no