Laster Arrangementer

When we gather, we will be seen. Del 2.

I forbindelse med utstillingen Tsaiyun (Rosy-Cloud) Bridge / Forget Each Other in the Rivers and Lakes på Hordaland kunstsenter (HKS), har filmskaper Chan Hau Chun satt sammen et program med totalt fem kortfilmer og to middels lange dokumentarfilmer, som vises i tre bolker.

Den nevnte utstillingen på HKS består av arbeider av den New York-baserte kunstneren Cici Wu, og de sju kunstnerne hun har invitert med seg til å stille ut arbeider: Chan Hau Chun + Chui Chi Yin, Taro Masushio, Xiaofei Mo, Park Xun, Fai Wan og Emilia Wang.

Filmene i programmet som vises på Cinemateket, er laget i perioden 2020- 2022, av ulike selvstendige filmskapere med base i Hongkong.

Del 1 vises onsdag 1. mars.

Del 2 vises torsdag 2. mars

Del 3 vises søndag 5. mars

Program, del 2:

Walk Along The Wall
Regi: Kin-pong IEONG. HongKong, 2021. Kinesisk tale, engelsk tekst. 30min.

En gruppe mennesker befinner seg i en bygning med røde mursteinsvegger, barrikadert av en gruppe mystiske menn som truer dem som befinner seg i anlegget, dag så vel som natt. De blir instruert om å ikke rømme, og oppføre seg som om alt er normalt. Menneskene på innsiden funderer over de drastiske endringene i livet, mens grensene deres stadig blir testet og presset. Noen av dem risikerer livet ved å prøve å rømme, mens andre blir viljeløse og dveler i det surrealistiske riket mellom drøm og virkelighet.

Lost a part of
Regi: CHAN Hau Chun. HongKong, 2022. Kantonesisk tale, engelsk tekst. 30min.

Kroppens stagnasjon kan ikke holde tritt med endringene i det virkelige liv. Når minnet om den skjelvende hånden stadig hjemsøker, når hulrommet er fylt av kunstige materialer – dersom kroppen husker, hvordan skal den reagere på årene med traumatisk fortid?