Laster Arrangementer

UTEKINO: The Big Lebowski

Velkommen til utekino i bakgården på USF Verftet

Cinemateket i Bergen og USF Verftet inviterer til en weekend med utekino på USF Verftet siste helgen i august. For å gjøre anledningen ekstra spesiell viser vi filmene fra filmrull!

Vi kan ikke tenke oss noe mer magisk enn å oppleve film ute en fin sensommerkveld med noe godt i glasset og lyden av en gammel filmfremviser fjernt i bakgrunnen.

Jeffrey «The Dude» Lebowski er den ultimate L.A.-slacker som tar livet med ro, stor ro. Han røyker dop, «enjoys the occational acid flashback» og bowler sammen med kameratene Walter og Donny. En dag brytes denne idyllen når to torpedoer tror at The Dude er millionæren Jeffrey Lebowski, hvis kone skylder penger til gangsteren Jackie Treehorn. Torpedoene pisser på stueteppet til The Dude, et teppe som «really tied the room together», ifølge ham selv. Etter råd fra sin gode venn Walter, som har vært i Vietnam, oppsøker The Dude sin navnebror for å få erstatning for tort og svie. Dette blir opptakten til et kaos av mord, bowling, porno, mer bowling, underslag, intriger og tyske nihilister.

Dørene åpner kl. 20.00 og visningen starter kl. 21. Det kan bli kaldt utover kvelden – ta med varm jakke og pledd.
Varighet : 117 min