Laster Arrangementer

UTEKINO: Cinema Paradiso

Velkommen til utekino i bakgården på USF Verftet

Cinemateket i Bergen og USF Verftet inviterer til en weekend med utekino på USF Verftet siste helgen i august. For å gjøre anledningen ekstra spesiell viser vi filmene fra filmrull!

Vi kan ikke tenke oss noe mer magisk enn å oppleve film ute en fin sensommerkveld med noe godt i glasset og lyden av en gammel filmfremviser fjernt i bakgrunnen.

Cinema Paradiso er Oscarvinneren fra Italia og manges favorittfilm, om den lille sicilianske gutten som blir kinomaskinist. Full av varme, humor og kjærlighet tar den tak i deg og slipper deg aldri.

Den fremgangsrike regissøren Salvatore Di Vita får høre at hans barndoms venn Alfredo er død, og minnene strømmer på. Salvatore ser for seg kinoen Paradiso hvor maskinisten Alfredo hersket i ensom majestet. Da Alfredo ble blind i en brann, overtok Salvatore oppgavene hans og et dypt vennskap oppsto mellom dem. Men Paradiso ble nedlagt og Salvatore forlot hjembyen med løfte om aldri å komme tilbake. Tross løftet vender Toto tilbake for å delta i Alfredos begravelse.

Cinema Paradiso gikk sin seiersgang verden over i 1989, og ble i tillegg til Oscar for beste utenlandske film tildelt juryens spesialpris i Cannes og «Gledessprederen» under filmfestivalen i Haugesund.

Dørene åpner kl. 20.00 og visningen starter kl. 21.00.

Det kan bli kaldt utover kvelden – ta med varm jakke og pledd.
Varighet : 125 minutter.