Laster Arrangementer

The Sisters of Protest

Se de gode filmene i Bergens minste kino på USF Verftet – Cinemateket.


Filmen vises som en del av Hviterussiske filmdager.

Denne dokumentarfilmen handler om unge kvinner som ble fengslet under voldelig undertrykkelse av demonstranter august-september 2020. Siden august 2020 har mer enn 33 000 mennesker blitt arrestert i Hviterussland av politiske årsaker, minst 7 000 av dem er kvinner. The Sisters of Protest er monologer om åtte jenter, vevd inn i den vanlige opplevelsen av en hviterussisk kvinne som ikke er klar til å tie når hun blir fratatt sine grunnleggende rettigheter.

Hva føler du når de tar deg i hånden og drar deg til rullevognen? Hvordan har du det når du blir behandlet som en kriminell? Og når blir du arrestert, ledet av vitnesbyrdet om et vitne du aldri har sett? Når er den låst inne i en celle? Og hvordan er det å finne viljen igjen?
Historien deres handler ikke om fengselslivet og «slå / ikke slå». Historien deres handler om hva som skjer med en person når hun blir fengslet, og når hun prøver å leve gjennom tiden som har stått stille, og dele den med tilfeldige mennesker. Og hvordan disse menneskene på et eller annet tidspunkt blir søstre.

Om regissøren
Boris Nikolaichik. En journalist og redaktør, på et tidspunkt droppet Nikolaychik alt og dro for å reise rundt i verden og i hjemlandet. Denne erfaringen har resultert i prisbelønte dokumentarer. Boris ble inspirert og bestemte seg for å vie seg til dokumentarfilmer. Hans siste film om protestene i Hviterussland skapte stor resonans.

Tema: HVITERUSSISKE FILMDAGER

The Sisters of Protest. Regi: Boris Nikolaichik. Hviterussland 2020. Aldersgrense: 15 år. Hviterussisk tale, engelsk teskt. DCP, 45 min.