Laster Arrangementer

Thaumatropverksted – lag egen film

Cinemateket lærer barn å lage sin egen lille filmsnutt på et historisk filmleketøy: thaumatrop.
GRATIS som en del av USF Verftets familiedag!

På verkstedene våre får barn mulighet til å uttrykke seg kreativt, samtidig som de lærer om filmhistorie og å forstå abstrakte begrep som tid, bevegelse og design. Denne gangen lager vi thaumatrop!

Thaumatropen var det første animasjons-leketøyet som ble oppfunnet. Det er ulike meninger om akkurat når og av hvem, men det er i alle fall over 200 år siden det til og med ble solgt i butikkene. En thaumatrop er en rund plate av tykt papir som har en tegning på hver side, for eksempel en fugl på den ene siden og et bur på den andre. Når platen snurres, ser det ut som om tegningene smelter sammen, og som om fuglen er inne i buret, men så plutselig ute. Det greske ordet betyr «magisk vending» og da folk så dette for første gang, trodde de det var magi. Så la oss lage filmmagi sammen!

Målet er å inspirere og veilede neste generasjon filmskapere og filmelskere med interaktiv læring. Hva er egentlig film, og hvordan oppstod den? Vi lærer barna å lage sin egen lille filmsnutt på en historisk thaumatrop som de får ta med seg hjem.

Passer for barn i alderen 4 til 14 år, men alle er velkommen!