Laster Arrangementer

Stumfilmkonsert: Generalen

Buster Keatons actionpregede stumfilmklassiker Generalen får levende tonefølge av pianist Kjetil Schjander Luhr

Buster Keatons actionpregede stumfilmklassiker hyller både tog, heltemot og kjærligheten. Noen av filmens aller mest dramatiske scener var både risikable og kostbare å spille inn. De halsbrekkende stuntene er fortsatt vanvittig imponerende og filmen er en morsom opplevelse for både store og små.

Om filmen
Lokomotivføreren Johnnie Gray er like glad i sitt lokomotiv “The General” som i sin vakre forlovede Annabelle. En morgen besøker Johnnie Annabelle. Her får han høre at det er erklært krig mellom Nord- og Sørstatene. Annabelles far og bror går straks av sted for å la seg verve til hæren. Johnnie vil ikke være dårligere, men han blir avvist fordi han kan tjene sitt land bedre som lokomotivfører. Annabelle tror ikke på ham og vil ikke se ham igjen før han er i uniform. Men når spioner fra Nordstatene stikker av gårde med både lokomotivet og Annabelle, får Johnnie en ny sjanse til å være dagens helt.

Om musikeren
Kjetil Schjander Luhr har spilt til stumfilmer på Cinemateket i Oslo i over 20 år. Nå reiser han for andre gang rundt til de andre cinematekene i landet. Uansett om du har vært på stumfilmkonsert før eller aldri har våget deg på en film uten lyd, blir dette en stor opplevelse. Stumfilm er for alle!

he General. Regi: Buster Keaton. USA 1926. Aldersgrense: Tillatt for alle. Engelske mellomtekster, norske undertekster. Format: DCP, 1t 20min.