Laster Arrangementer

Per Zanussi & Vestnorsk Jazzensemble

Bergen Jazzforum presenterer Per Zanussi & Vestnorsk Jazzensemble på USF Verftet fredag 21. januar!

Bandleder, komponist og bassist Per Zanussi har en enorm arbeidskapasitet. Han har vært popstjerne i Wunderkammer, groovet hardt i Wibutee og bladlest svarte notesider i Trondheim Jazzorkester. Han har også spilt med Sternklang, Petter Wettre, Jon Eberson og Jazzmob. I denne musikken veves Zanussis forskjellige musikalske interesser sammen til et vakkert, energisk og rytmisk lydteppe. Han har latt seg inspirere av futuristisk funk, prog-afrobeat, koreanske sjaman-ballader og nordafrikansk frijazz.

«Li» i tittelen henspiller på det kinesiske navnet for mønstre i naturen, som lenge har vært en inspirasjon for Zanussis musikk: Faste og dynamiske mønstre, mønstre i både tid og rom, sykliske, asymmetriske og ordnede på samme tid. Skyer, trær, sanddyner, flyt og kaos.

Siste del av tittelen, «The Infinite Game», handler om det andre viktige aspektet ved stykket, nemlig forholdet til musikerne fra Bergen og Stavanger som møtes og gir liv til komposisjonene. I møtet med hverandre setter vi opp et «uendelig spill» der målet ikke er å vinne, men å kunne fortsette spillet.
Vestnorsk Jazzensemble består av håndplukkede musikere fra Vestlandet. Besetningen varierer fra gang til gang. Denne gangen har ensemblet hentet inn musikere som du knapt kan ha unngått og hørt i andre sammenhenger, enten på plate eller konsert.

På dette prosjektet består ensemblet av:
PER ZANUSSI kontrabass, komposisjoner
KJETIL MØSTER saksofoner
KRISTOFFER ALBERTS saksofoner
ELISABETH LID TRØEN saksofoner
DIDRIK INGVALDSEN trompet
SIMEN KIIL HALVORSEN trompet
DOMINIQUE BRECKEVA trombone
GRO AUSTGULEN fiolin
THOMAS DAHL gitar
JØRGEN TRÆEN modulærsynthesizer
ØYVIND SKARBØ trommer
BØRGE FJORDHEIM trommer

Dørene åpner 20:00, konsertstart 21:00
Foto: Montag