Laster Arrangementer

Lemaitre

Lemaitre konsert på USF Verftet 10. november 2021.

Lemaitre har det siste tiåret vekslet med å turnere verden rundt, og gitt ut musikk fra basen sin i L.A. Hyppig listet på de største radiokanalene, en yndet booking på festivaler som Coachella, Lollapalloza, Roskilde og Reading & Leeds.

De startet 2020 med hva de fleste så på som årets beste live-show. «Sirkus Lemaitre», tok med artister som Isah, Kjartan Lauritzen Anna of the North, og komiker Jonis Josef på veien i januar måned før de skulle krone året med konsert i Oslo Spektrum høsten 2020. Det virket som prosjektene og konsertene ingen ende ville ta, før Lemaitre som andre artister, fikk verden snudd opp ned i pandemien. Duoen var i Norge for å jobbe, og rakk akkurat ikke tilbake til L.A før grensene stengte.

Igjen i Norge, uten mesteparten av instrumentene og studioet sitt i Silver Lake, ble de tvunget til å bremse ned. «Det er vanskelig å gå fra å hele tiden være utsatt for en konstant strøm av impulser, både på veien og i møte med andre artister, til å plutselig oppleve det motsatte – helt stans» sier Ketil Jansen.

«Men vi hadde vel heller aldri helt tatt oss tid til å stanse opp og tørre å se litt tilbake, og når kalenderen ble slettet over natta, så vi kunne utvikle soundet vårt i stillstand. Det har vi i hvert fall aldri gjort før» ler han, og sier Lemaitre alltid har vært i bevegelse hva sound gjelder. «Jeg kommer aldri til å si vi trengte en pandemi, for den har ødelagt mer enn den har gjort godt, men å bli litt «strandet» for å finne roen til å fullføre et helt prosjekt, det trengte vi nok» sier Ulrik Denizou Lund.

Første smakebit «Trip Sitter», kom i mai og ble fulgt opp av «Sparrow» i slutten av juni, frem mot album release i november kommer det en rekke nye singler.