Laster Arrangementer

Kortfilmfestivalen i Grimstad: Prisvinnerne

Prisvinnere fra Kortfilmfestivalen 2023

Foruten Gullstolvinnerne, blir det delt ut flere prestisjetunge priser. På denne visningen kan du se disse prisvinnerne; Filmkritikerprisen, Norsk filmforbunds fagpris, Timeglasset, Gnistprisen og Ungdomsprisen.

VINNER AV KORTFILMFESTIVALS UNGDOMSPRIS: Invisibles

Regi: Matthieu Salmon. Frankrike, 2022. Fransk tale
. DCP, 24 min.

Louises liv rakner. Kolleger skyver henne til side og det er slutt med kjæresten, som jobber for samme firma. Når hun får vite at kontrakten hennes ikke fornyes, blir hun vitne til bisarre angrep.

VINNER AV GNISTPRISEN: Det finnes ingen naboer her lenger

Regi: Signe Rosenlund-Hauglid. Norge, 2023. Norsk tale
. DCP, 11 min.

En kunstdokumentar med utgangspunkt i oppveksten og et dikt av kunstner og samfunnsdebattant Hanna Asefaw. En visuell oppveksthistorie fra en kommunalbolig på Grünerløkka på slutten av 90-tallet som skildrer minner, nostalgi og tilbakeblikk på en barndom, med Hannas stemme som bærebjelke. Et unikt innblikk i menneskelig tragedie og varme – på tvers av kulturer og klasse.

VINNER AV NORSK FILMFORBUNDS FAGPRIS: New York 81

Regi: Jannicke Systad Jacobsen. Norge, 2022. Dansk, Engelsk, Norsk tale
. DCP, 32 min.

Et underfundig mysterie om et fotografi som har vært på avveie årevis, og de mange minnene og historiene bildet rommer, i fantasien og virkeligheten.


VINNER AV FILMKRITIKERPRISEN: Alenevandrer

Regi: Kristian Bye Olsen. Norge, 2023. Norsk tale
. DCP, 13 min.

Kristian er en ung gutt som lider av angst og flyskrekk, men han vil overvinne frykten for å reise til Tokyo, Japan. Filmen fanger Kristians følelser og opplevelser i alle utfordringene han møter på veien.

VINNER AV TIMEGLASSET: Komplikasjoner

Regi: Ivar Aase. Norge, 2023. Norsk tale. DCP, 14 min.

En uskyldig cam-session utvikles til et drama på liv og død, og Lotte får noen uventede oppvåkninger. Del to i en trilogi, etter Transaksjoner (2021).