Laster Arrangementer

In Other Words av Ingrid Berger Myhre

BIT Teatergarasjen presenterer In Other Words av Ingrid Berger Myhre på USF Verftet.

Ingrid Berger Myhre har bemerket seg med å trekke høytravende abstrakte problemstillinger ned på et humoristisk, fornøyelig og intelligent dansenivå, enten det har handlet om hvordan forventninger skaper mening til det vi ser, som i Blanks, eller sammenlikninger mellom dans og musikk, som i Panflutes and Paperworks.

At hun nå gjør en forestilling om språk er ikke overraskende. Både teoretikere og danserne, og spesielt programtekster som flotter seg, snakker jo gjerne om dans som et språk. Hvordan kan de si det? Og hvis dansen er et språk, hvordan snakker dans? Dans er jo på alle måter mer sanselig, konkret, virkelig og nærværende enn språket, men kan hverken argumentere, analysere eller kontekstualisere. Dansen kan ikke si hva den gjorde i går, og språket kan ikke løfte foten.

In Other Words tar sammenlikningen helt bokstavelig. Forestillingen leker seg med forskjellig koplinger og overganger mellom dans og språk. Språkets virkemidler og regler brukes som dramaturgiske grep og ramme for bevegelsene. Konjunksjoner binder bevegelsene sammen til humoristiske og tankevekkende setninger. Med scenen som et blankt ark, utvikler den koreografiske skriften etterhvert en fysisk diskurs med sin egen syntaks, grammatikk og ordforråd. Hvilke sammenhenger spiller inn på disse danseytringene? Hva får de oss til å se? Og hva menes med å lese dans? In Other Words ser på språkets muligheter og begrensninger, og viser dansens poetiske potensial.